Van Gerwen en Noppert winnen voor Nederland bij World Cup of Darts

Foto: Pixabay

Nederland heeft zich zonder problemen geplaatst voor de tweede ronde op de World Cup of Darts. Vlijmenaar Michael van Gerwen en de Fries Danny Noppert waren met 5-1 te sterk voor Diogo Portela en Bruno Rangel uit Brazilië.

De eerste twee legs gingen naar Nederland, alvorens Brazilië met een 70 finish op het scorebord wist te komen. Van Gerwen zette daarna de marge meteen weer op twee legs door 134 uit te gooien. Die finish werd daarna bijna overtroffen door Noppert, die dubbel 8 miste voor een 136 check-out. De 4-1 kwam er vervolgens wel via dubbel 4.

Noppert haalde in de zesde leg de zege binnen voor Nederland met een 60 finish. Zaterdagavond speelt het Nederlandse duo tegen Toni Alcinas en Jesus Noguera uit Spanje in de tweede ronde.

In de eerste ronde wordt er enkel in koppels gespeeld. Het land dat als eerste vijf legs gewonnen heeft, gaat door naar de tweede ronde. Vanaf deze ronde beginnen de wedstrijden met twee singles over best of 7 legs. Is de stand na deze duels gelijk, dan wordt er een beslissende koppelpartij afgewerkt. In de finale kunnen er eventueel vier singles gespeeld worden, tot een land drie punten heeft. Na twee singles staat er in de eindstrijd sowieso een koppelwedstrijd op het programma.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen