Michael van Gerwen begint sterk op het WK

Foto: WGF

Michael van Gerwen is  zaterdagavond sterk begonnen aan het WK Darts in zijn partij tegen Ryan Murray de nummer 90 op de wereldranglijst. Met een gemiddelde van bijna 109 punten won de Vlijmenar met 3-1  van zijn Schotse tegenstander.

Hoewel Van Gerwen goed stond te gooien in het Alexandra Palaca maar kreeg hij het absoluut niet cadeau. Murray maakte vooral in zijn eigen legs weinig fouten en dwong Van Gerwen tot het uiterste, gooide in zeventien legs  een onwerkelijk aantal van 22 scores van 140 of hoger. Ook de finishes waren prima verzorgd met een dubbelpercentage van 44 procent.

De eerste set ging met drie 15-darters naar Van Gerwen. Set twee ging echter naar Murray, die een sterke wedstrijd speelde in zijn eigen legs. De Schot liet een 12-darter en twee 15-darters noteren om de tweede set met 3-2 naar zich toe te trekken.

Van Gerwen bleek niet onder de indruk, want met een 11-darter ging hij goed van start in set drie. Murray maakte in dertien pijlen gelijk, waarna de set met twee goede legs met 3-1 naar de Nederlander ging.

Een 14-darter in de derde leg van set vier bracht de nummer één van de wereld in een zetel richting de overwinning. Echter liet Van Gerwen drie wedstrijdpijlen onbenut in de daaropvolgende leg, waarna Murray met een 43 check-out voor een rebreak zorgde. Murray mocht de vijfde leg beginnen, maar gooide net wat te weinig triples om druk te zetten op de drievoudig wereldkampioen. De Schot kreeg wel één kansje op de set, maar liet zijn kans op dubbel 10 liggen. Daarna was het Van Gerwen die 76 uitgooide voor de winst in deze partij.

Michael van Gerwen speelt na de Kerst in de derde ronde tegen de winnaar uit het duel tussen Ricky Evans en Mickey Mansell. Mighty Mike’ won de wereldtitel eerder in 2014, 2017 en 2019. Op het vorige WK verloor hij de finale van de Schot Peter Wright.

Uitslag
Michael van Gerwen (108.98) 3-1 (95.14) Ryan Murray (R2, 3-0, 2-3, 3-1, 3-2)

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

Reacties