Bas Brok nieuwe voorzitter FC Drunen vol ambitie

Foto: Bas Brok

Het was een bijzonder moment afgelopen donderdag bij de Algemene Ledenvergadering van FC Drunen. Na 9 jaar voorzitterschap trad voorzitter Henk Cornelisse af en droeg het voorzitterschap over aan Bas Brok. Maar wie is deze 36-jarige Drunenaar en hoe zien zijn plannen eruit?

‘Voor we kijken naar de toekomst is het natuurlijk heel belangrijk om een groot woord van dank uit te spreken aan Henk Cornelisse’, trapt Brok af. ‘Hij heeft FC Drunen onder zijn hoede genomen toen we het lastig hadden en heeft er met zijn inzet, zijn energie en zijn passie voor gezorgd dat we nu een kerngezonde en bloeiende club zijn.’

Cornelisse stond binnen FC Drunen bekend als een zeer betrokken voorzitter, die niet vanuit de bestuurskamer regeerde, maar zeer zichtbaar was binnen de club. Een voorzitter die voor iedereen makkelijk benaderbaar was, voor iedereen een luisterend oor had en het niet schuwde om zelf de handen uit de mouwen te steken. Mooi voorbeeld volgens Brok is dat Cornelisse afgelopen jaar zelfs nog een wedstrijd optrad als coach van een jeugdteam. ‘Voor die wedstrijd was er door omstandigheden geen gekwalificeerde invaller te vinden. Henk is van oorsprong jeugdtrainer geweest, dus die pakte meteen de handschoen op en besloot zelf het team te coachen’.

Dan naar Bas Brok, wie is hij eigenlijk? ‘Als kind ben ik eigenlijk via via bij FC Drunen binnengerold. Ik vond het leuk om te voetballen en kende anderen bij FC Drunen.’ Na een aantal jaar in de jeugd en bij de senioren gespeeld te hebben besloot Brok door aanhoudende blessures en -zoals hij zelf analyseert- een gebrek aan talent de voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Wel bleef hij lid en kwam nog met grote regelmaat op de club. Dat resulteerde in een functie als leider. Eerst van FC Drunen 5 en later van FC Drunen 2.

Ongeveer 2,5 jaar geleden werd hij gevraagd of hij wedstrijdsecretaris wilde worden. ‘De club zat omhoog, dus wilde ik graag mijn steentje bijdragen. Maar ik weet nog goed dat Henk zei dat het me maar een uurtje per week zou gaan kosten. Dat liep echter anders, want al vrij snel zat ik in het hoofdbestuur en als je aan tafel zit, dan moet je ook iets inbrengen en bijdragen’, vertelt Brok vol passie.

De doorstroom naar het voorzitterschap had Brok echter nog niet helemaal voorzien. ‘Toen Henk intern aangegeven had het voorzitterschap over te willen dragen aan een ander, werd er al vrij snel door mijn collega-bestuurders gevraagd of ik het over wilde nemen. Daar moest ik serieus over nadenken, want een voorzitter als Henk opvolgen is natuurlijk geen makkelijke taak. Uiteindelijk was de conclusie wel dat het voor de vereniging het beste zou zijn als ik door zou groeien naar het voorzitterschap. Ik denk ook wel dat ik de kwaliteiten ervoor heb én ik ken de club natuurlijk als mijn broekzak. Daarnaast voelde ik me ook vereerd dat ik door mijn bestuurs-collega’s gevraagd werd, dat Henk erachter stond en natuurlijk ook dat de leden mijn kandidaatschap ondersteunden.’

Hoe zie Brok de toekomst van FC Drunen in? ‘Wij gaan geen gekke dingen doen! FC Drunen is een unieke en familiaire voetbalclub. Dat zijn we al ruim 50 jaar en dat moeten we ook zeker blijven. In grote lijnen zal de weg die we onder Henk ingeslagen zijn dan ook gewoon doorgezet worden. Ons doel is om gestaag en rustig door te bouwen aan een solide voetbalclub met behoud van ons eigen karakter. We gaan vol inzetten op groei bij de jeugd en bij de senioren starten we volgend jaar met zowel op zaterdag als op zondag een standaardelftal. Er liggen nog meer dan voldoende mogelijkheden om onze mooie club door te laten groeien! Dus uitdagingen genoeg!’ sluit een ambitieuze Brok af.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen