FC Drunen in schuttersfestijn zonder punten, winst voor Vlijmense Boys, Haarsteeg en SC Elshout

Vijfdeklasser FC Drunen scoorde zondag tegen Molenschot maar liefst vier keer, maar hield aan het duel geen punt over: 4-5. Vlijmense Boys pakte ook in de 2e wedstrijd de volle buit, Haarsteeg is nu koploper in de 3e klasse door winst op ZIGO, Nieuwkuijk verging met minder goed tegen BVV (1-2) en vierdeklasser SC Elshout won opnieuw en blijft nog ongeslagen.

Sinan Alkan was bij de Drunenaren de uitblinker. Hij was de motor bij nagenoeg elke aanval, deed bij de score met twee treffers een aardige duit in het zakje. Leroy van de Mierden en Deniz Alkan maakten het kwartet vol. Toch ging het mis, en dat begon al in de eerste minuut. Daarna moest de thuisclub telkens in de achtervolging, soms was er een gat van twee doelpunten. Dat deed de ploeg met verve, maar vruchteloos. “Hier baal ik van”, zei aanvaller Osman Bostanci na afloop. Hij kwam vorig seizoen over van derdeklasser FC Engelen. “Ik heb heel veel last van mijn rug als ik op kunstgras voetbal, daar hadden ze geen grasvelden. Hier niet. Daar ben ik blij mee, voetballen is mijn passie.” Alleen zondagmiddag rond kwart voor vier even niet meer.

In de derde klasse B maakten TSV Gudok en Vlijmense Boys er net als vorig seizoen er weer een spektakel van. Destijds stonden de Vlijmenaren met 0-4 voor, werd het 4-4. Nu was het in de rust  2-0 voor de Tilburgers, de Boys gingen met de zege aan de haal: 2-3.

In het eerste bedrijf probeerden de gasten te combineren op het kunstgrasveld. “Dat was niet mogelijk, zo schandalig slecht was het”, zag trainer Erik van Esch. “Dus hebben we in de rust afgesproken dat we alleen maar de lange bal zouden hanteren. Ook heb ik een mannetje doorgeschoven.” Dat werkte, Yassine Ezzoubaa scoorde in de slotfase de winnende treffer.

Bij Haarsteeg ontbrak verdediger Luuk Stupers op het appel in de wedstrijd tegen ZIGO. Op zaterdag kreeg hij een acute blindendarmontsteking: naar het ziekenhuis, opereren. Erwin Slegers, die nagenoeg altijd in het tweede speelt, verving hem. Slegers voetbalde een puike pot, nam het eerste doelpunt voor zijn rekening. Ook Mathieu Schellekens speelde zich in de kijkerd. Eerst veroorzaakte hij een overtreding binnen de beruchte lijnen; ZIGO benutte de pingel. Maar vanachter zijn standbeen verschalkte hij ook de Tilburgse doelman: 2-1 winst.

Nieuwkuijk verging het minder goed in de thuiswedstrijd tegen BVV: 1-2. John van Dommelen zette de thuisclub in de eerste helft nog op een voorsprong, Johnny de Nies tekende voor de gelijkmaker. Na rust moest de Kuijkse doelman nog een keer vissen. In de slotfase werd vanwege rood de Bossche ploeg tot tien gedecimeerd, maar dat leverde Kuijk uiteindelijk niets op.

RKDVC kwam niet in actie tegen FC Engelen: de tegenstander vierde dit weekend zijn vijftigjarig bestaan.

Vierdeklasser SC Elshout speelde geen bijster goede pot voetbal bij Wilhelmina, maar ging wel met de winst aan de haal: 1-3. Elshout doet waar het vorig seizoen noodgedwongen na vier wedstrijden meer moest stoppen: winnen. Toen twaalf punten vergaard, nu zes uit twee. Verheffend was het zeker niet in Den Bosch, zag speler Roel Pelders. “Wilhelmina had meer balbezit, wij zetten er strijdlust tegenover. Dan zijn we moeilijk te kraken, een stugge ploeg.” Luc van den Aker, Stan de Jong en Nik van Mook brachten de drie punten naar het laatste fluitsignaal.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.