RKDVC lijdt in zijn tweede wedstrijd een nederlaag.

Het seizoen begint dit jaar erg stroef voor RKDVC. Nadat in het openingsweekeinde gelijk werd gespeeld tegen Nieuwkuijk gingen de beide volgende wedstrijden van RKDVC niet door. Eerst werd de uitwedstrijd bij BVV afgelast waarna vorige week vanwege het jubileum van Fc Engelen ook die wedstrijd geen doorgang kon vinden. Nu moest in Tilburg tegen een sterke opponent aangetreden worden. ZIGO was de afgelopen seizoenen een van de lelijke eendjes van de competitie. Dit jaar is dat geheel anders. Doordat enkele versterkingen terug naar de club zijn gekomen en omdat good old Hans Denisse, vele jaren ervaring in het betaald voetbal, ook de weg naar sportpark D’n Haaikant heeft gevonden is die status geheel veranderd. Nu is de thuisploeg een van de kandidaten voor de prijzen.

Vanaf de aftrap kwam deze status niet echt tot uiting. Zowel RKDVC als ook RKDVC waren de eerste helft zeer aan elkaar gewaagd.  Beide ploegen kregen enkele doelmogelijkheden. Bij ZIGO was dat enkele keren vanuit stilstaande situaties. Zo mocht Hans Denisse enkele vrije trappen nemen op aanlokkelijke plaatsen. Telken werd zijn inzet door de puik keepende doelman van RKDVC gekeerd. RKDVC kreeg ook een tweetal fraaie doelmogelijkheden. In de 18de minuut kwam een scherpe voorzet van Yuri Houtriet voor het doel. Jan Bullens miste het projectie op een haar na. En in de 37ste minuut was opnieuw Jan dicht bij een doelpunt. Nu belandde zijn kopbal in de handen van de Tilburgse doelman.

Ook in de tweede helft zochten beide ploegen met de regelmaat de aanval. In de 53ste minuut leek RKDVC dicht bij de openingstreffer. Bij een aanval kon Jan alleen op de doelman afgaan. Hierbij kon de sluitpost reddend optreden. Ook op de volgende inzet van Yuri was voor hem. En vier minuten later was het Jordan Levi die een inzet van Danny van de Lisdonk bekwaam verwerkte. Echter in de 61ste minuut moest ook Jordan zijn meerdere erkennen/. Nadat Hans Denissen een vrije trap mocht nemen vanaf de rand van het strafschopgebied bleek Jordan kansloos toen de inzet boven in de hoek van zijn doel verdween, 1-0. Nog geen twee minuten later leek de wedstrijd beslist. Opnieuw vanuit een vrije trap kwam de bal gevaarlijk voor het Drunense doel. Daar was het spits Danny van de Lisdonk trefzeker, 2-0. Toch wilde de Drunense troepenmacht zich niet gewonnen geven, Zij bleven strijden om de aansluitingstreffer te maken. In de 82ste minuut zou dit ook gaan lukken. Vanuit een hoekschop kwam de bal voor het Tilburgse doel. Na een scrimmage kwam de bal voor de voeten van Jan Bullens. Eenvoudig zou Jan de bal binnentikken, 2-1. Dit was het teken voor RKDVC om vol voor het gelijke spel te gaan. Hierdoor ontstond er veel ruimte in de verdediging. Bij een uitval van ZIGO kon Jason van Dongen uithalen en zodoende de wedstrijd op slot te gooien, 3-1.

Komende week staat het thuisduel tegen RWB. Onze Waalwijkse buren kennen een moeilijke competitie start. Ondanks dat de ploeg veel scoort zijn alle wedstrijden tot nu toe verloren gegaan. Toch mag de ploeg uit Besoijen niet onderschat worden. Immers de ploeg was vooraf vaak genoemd als een titelkandidaat en dat is niet voor niets. Dus een belangrijke wedstrijd voor de mannen van Edwin van Wijk.

Opstelling:  Jordan Levi, Giel Brandts (Bram van Delft 24ste), Bas Verhoeven, Roy Lamers, Yannick van Zutphen (Joep Fitters79ste), Ingmar Voorhaar, Maurice Adegeest (Pi, van Hulten 79ste), Rody Stupers (Ian Storchart 45ste), Sam Pieterse, Yuri Houtriet, Jan Bullens.

Scoreverloop 1 – 0 Hans Denissen 61ste minuut

2 – 0 Danny van de Lisdonk 63ste minuut

2 – 1 Jan Bullens 82ste minuut

3 – 1 Jason van Dongen 86ste minuut