Cross verrassende EK darts na zege op van Gerwen

Rob Cross heeft voor de tweede keer in zijn carrière de titel gepakt op het EK Darts. Voltage was in de finale met 11-8 te sterk voor Michael van Gerwen. Voor de finale was al bekend dat een oud-winnaar de beker omhoog mocht tillen in Salzburg. Cross had het toernooi eerder gewonnen in 2019, terwijl Van Gerwen van 2014 tot en met 2017 de titel had gepakt.

Cross had het meeste energie over in de finale, waarin Van Gerwen een vermoeide indruk maakte. Cross won met groot gemak de halve finale van Cullen met 3-11 terwijl van Gerwen de strijd aanging met Aspinall en deze won met 11-10. Het niveau was dan ook niet goed van beide finalisten. Cross gooide 92.71 gemiddeld, tegenover 93.66 voor Van Gerwen.

Van Gerwen miste in de vierde leg drie pijlen om op 3-1 te komen. Cross maakte via dubbel 9 2-2 en pakte daarna de voorsprong met een 123 finish. De Engelsman kwam vanaf dat moment ook niet meer op achterstand. Van 3-2 liep hij uit naar een 9-4 voorsprong.

Even werd het nog spannend. Van Gerwen knokte zich terug tot 7-9 en kreeg zelfs nog vier kansen op 8-9. Die miste hij allemaal, waarna Cross via dubbel 4 voor de 10-7 aantekende. Even later pakte Cross in de negentiende leg de titel met een 11-darter. Van Gerwen werd de runner up waar hij natuurlijk niet blij mee was omdat hij was gekomen om de winnaar te worden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.