Van Gerwen pakt winst op WK in Londen

Foto: RTL 7 TV

Michael van Gerwen is zijn jacht op een vierde wereldtitel goed begonnen. De 32-jarige ‘Mighty Mike’ won in de tweede ronde met 3-1 in sets van de Engelsman Chas Barstow. Van Gerwen verloor de eerste set in het Alexandra Palace in Londen na vele gemiste dubbels, maar kwam daarna op gang.

Van Gerwen haalde niet zijn beste niveau en verloor ook de eerste set.  Zo liet Van Gerwen in de eerste set zeven kansen op de set onbenut, waarna Barstow met een 116 finish zijn eerste mogelijkheid wel pakte en daardoor plots op een set voorsprong kwam tegen de nummer drie van de wereld. Barstow kwam daarna ook op voorsprong in de tweede set, maar met twee goede legs en een 80 finish ging de set alsnog naar de Vlijmenaar Een moeizame eerste leg van de derde set ging in twintig pijlen naar Van Gerwen, die even later met een 97 finish ook deze set wist binnen te halen.

In de vierde set kwam er wat meer ontspanning in het spel van de drievoudig wereldkampioen, die Barstow nog wel op 0-1 zag komen. Die achterstand repareerde hij met een 14-darter, waarna twee finishes van 99 volgden voor een plek bij de laatste 32 op het WK.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen