RKC Waalwijk begint nieuwe jaar met overwinning

In een koud Deventer heeft  RKC Waalwijk zaterdagavond met 0-2 gewonnen van Go Ahead Eagles. Finn Stokkers en Michiel Kramer maakten de doelpunten in de eerste helft. RKC klimt met deze overwinning naar de veertiende plek.

RKC Waalwijk begon de wedstrijd sterk met dreigende momenten van onder meer Michiel Kramer en Alexander Büttner. Tot echte pogingen om Warner Hahn te testen kwam het helaas niet. Uiteindelijk wisten de Geelblauwen zichzelf toch te belonen met een goal die voor een heel groot deel aan Etienne Vaessen te danken was. Vanaf de rand van het strafschopgebied gaf de goalie een lange bal die op waarde werd geschat door Finn Stokkers. Hij wist op zijn beurt de bal op de rand van het andere strafshopgebied over de keeper van de Eagles heen te lobben. Daarmee maakt de spits zijn eerste goal van het eredivisieseizoen. Daarmee was RKC nog niet klaar in de eerste helft, na een fout van Warner Hahn kon Kramer zo binnenschuiven. Hij zette zodoende ook de ruststand op het scorebord, 0-2.

De ploeg uit Deventer kwam beter uit de kleedkamer dan de ploeg uit Waalwijk. Tot echt grote kansen leidde het echter niet. Dat kwam mede doordat de defensie van RKC Waalwijk de zaken goed op orde had. De enige tegenvaller van de tweede helft kwam toen Jens Odgaard het veld geblesseerd moest verlaten. Hij werd vervangen door Richard van der Venne die zijn rentree na lang blessureleed maakte. Ook in de tweede helft wist Vaessen zich te onderscheiden, ditmaal met meerdere reddingen. Naarmate de tweede helft vorderde kreeg RKC steeds meer de touwtjes in handen. Stokkers kreeg nog een grote kans op 0-3, maar zag zijn poging geblokt worden. In de slotfase werd het niet spannend meer en trok RKC Waalwijk welverdiend de overwinning over de streep.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.