Belangrijke overwinning RKDVC bij herstart competitie

Foto: Stijn Holtslag

Op donderdagavond mocht RKDVC voor het eerst weer aantreden voor een competitieduel in het seizoen 2021-2022. De laatste competitiewedstrijd was alweer meer dan twee maanden geleden. Op 28 november werd met 4-4 gelijkgespeeld tegen Trinitas. Omdat er inmiddels door andere verenigingen al enkele inhaalwedstrijden waren gespeeld was RKDVC afgezakt naar de voorlaatste plaats.

De tegenstander in Den Bosch, BVV, stond slechts een plaats boven het Drunense vlaggenschip. De belangen voor beide teams waren enorm groot. Bij winst kon die ploeg aansluiting krijgen bij de middenmoot. Verlies zou betekenen dat je nog meer in de problemen zou komen. Het gevolg was dat beide ploegen met een grote inzet speelden. Voor rust was RKDVC de gelukkigste ploeg. Dankzij een treffer van Pim van Hulten kon RKDVC met een 0-1 voorsprong naar de thee gaan.

Ook de tweede helft bleef de strijd de boventoon voeren. Na ruim een kwartier spelen in deze helft namen de Drunense bezoekers een voorschot op de overwinning. Nu was het Maurice Adegeest die het net wist te laten bollen en zodoende de 0-2 vastlegde. Nog geen minuut later werden laatste ambities van de gastheren de kop ingedrukt. Bij het nemen van de aftrap wist diezelfde Maurice de bal te onderscheppen en haalde hierna verwoestend uit vanaf zo’n 35 meterHiernan liet de Bossche goalie compleet kansloos door de bal boven in de hoek binnen te schieten en zodoende de overwinning veilig te stellen, 0-3.

Door de overwinning is RKDVC maar liefst vier ploegen in het klassement gepasseerd en mag nu voorzichtig naar de middenmoot van het klassement kijken. Nog vermeldenswaardig is dat vandaag twee jeugdspelers hun debuut in het eerste elftal hebben gemaakt. Mats van Bokhoven maakte zijn debuut zelfs in de basis en vertolkte zijn taken prima. In de 80ste minuut mocht een andere JO-19 speler, Kyan Cordes, invallen en maakte ook hij zijn debuut in het eerste elftal.

Opstelling:    
Jordan Levy,  Bas Verhoeven, Yannick van Zutphen, Mats van Bokhoven, Rick van Woerkom, Ray Kivits (83. Jasper Liefting), Sam Pietersen, Maurice Adegeest (80. Jan Bullens), Yuri Houtriet, Pim van Hulten (80. Kyan Cordes), Ramon Kok (37. Simon van der Werff)

Scoreverloop:
Pim van Hulten 0-1 18de minuut
Maurice Adegeest 0-2 62ste minuut
Maurice Adegeest 0-3 63ste minuut

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen