Van Gerwen verliest van ontketende Gerwyn Price

Foto: Screenshot/WGF

Michael van Gerwen kreeg donderdag  in de halve finales van speelavond drie in de Premier League of Darts te maken met een ontketende Gerwyn Price uit Wales. Price de nummer één van de wereld, gooide in Belfast een negendarter en klopte Van Gerwen in een hoogstaande partij met 6-5 in legs.

In de finale tegen James Wade deed Price het negendarter-kunstje, tot grote vreugde van het uitzinnige publiek, nog eens dunnetjes over. Hij kwam daarna wel met 4-3 achter, maar haalde vervolgens drie legs op rij binnen voor de zege: 6-4.

Tot 2-2 ging de wedstrijd tussen Van Gerwen en Price gelijk op, maar toen produceerde Price een staaltje darts voor gevorderden. Met scores van 177 en 180 en een finish van 144 liet hij het publiek uit z’n dak gaan: een negendarter en liep uit naar een 4-2 voorsprong, maar Van Gerwen gaf niet op. Met onder andere een fraaie 116-finish kwam hij terug tot 4-4. Het werd vervolgens 5-5, waarna een beslissende leg nodig was om tot een winnaar te komen. In die leg liet Price de Nederlander echter geen kans. Een tweede negendarter bleef uit, maar met zeven perfecte pijlen en een elfdarter haalde de Welshman de zege binnen: 6-5.

Michael van Gerwen bereikte eerder op de avond voor de tweede week op rij de halve finale door een 6-3 zege op Joe Cullen. Volgende week gaat het toernooi verder.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen