Michael van Gerwen wint Premier League

Foto: Screenshot/WGF

Michael van Gerwen heeft maandagavond in Berlijn de Premier League gewonnen. De Nederlander, meervoudig winnaar van het toernooi, versloeg in een bijzonder spannende eindstrijd de Engelsman Joe Cullen. Het werd 11-10. Van Gerwen besliste de wedstrijd nadat zijn tegenstander al een matchdart had gemist.

Net als in de halve finale tegen James Wade (10-4) kwam Van Gerwen aan het begin van de wedstrijd op een break achterstand. Met een 70 finish en een 13-darter nam de Vlijmenaar de leiding echter weer over.

Hij verzilverde de break met een 14-darter. Cullen kwam terug tot 3-3, maar Van Gerwen kwam in de zevende leg opnieuw op voorsprong na een 12-darter. Hij hield daarna zijn eigen legs met finishes vanaf 74 en 88 om met een 6-4 voorsprong de pauze in te gaan.

Van Gerwen raakte zijn break voorsprong echter kwijt in de twaalfde leg, nadat hij één kans op tops onbenut liet. Via dubbel 18 zette Cullen de 6-6 op het scorebord.

Van Gerwen moest Cullen dus opnieuw zien te breaken en dat lukte in de negentiende leg, maar de Engelsman brak direct terug. Cullen mocht daarna de laatste leg beginnen, maar miste een matchdart. Daarna raakte Michael van Gerwen de dubbel 14 voor de titel.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen