Littler klopt Van Gerwen in halve finale Premier League

Foto: Screenshot/WGF

Michael van Gerwen is in de halve finale van de Premier League of Darts in Belfast uitgeschakeld. De Vlijmenaar verloor in de negende speelronde met 6-3 van Luke Littler uit Engeland.

Littler won op een 3-2-voorsprong de leg die Van Gerwen was begonnen. De 17-jarige Engelsman liep daarna uit naar 5-2. Van Gerwen won nog een leg, maar daarna besliste Littler de partij door 24 uit te gooien.

Van Gerwen had eerder op de avond weer eens een partij in de kwartfinales gewonnen, na vier vroege uitschakelingen op rij. Hij won met 6-4 van Michael Smith. De partij begon met drie breaks op rij. Daarna was Smith de eerste die de leg wist te winnen die hij zelf was begonnen. De Engelsman hield die marge vast tot Van Gerwen er 4-4 van maakte. De Brabander pakte daarna zijn eigen leg en won vervolgens de partij door 150 uit te gooien.

Van Gerwen had eerder drie speelronden op rij gewonnen in de Premier League.

Later op de avond won Luke Littler in de negende speelronde van de Premier League Darts zijn eerste weektitel. ‘The Nuke’ won van Nathan Aspinall in de finale. Luke Humphries leidt nu in de stand voor Luke Littler en Van Gerwen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen