Dorus Elshout VV Nieuwkuijk: Rechtzetten in voorlopig laatste derby

Foto: Arjan van Dongen

Aanstaande zondag speelt Dorus Elshout voorlopig zijn laatste Heusdense derby. De rechtsback neemt het met Nieuwkuijk op tegen buurman Haarsteeg en hoopt op revanche. “We hebben nog wel wat recht te zetten.” Vertelt hij in een interview aan 073 Voetbal.

Elshout is een vertrouwd gezicht in de formatie van de derdeklasser. Bij de start van het nieuwe seizoen zal zijn naam echter niet meer op het opstellingsbord prijken. “Dan begin ik bij defensie, aan een opleiding die een halfjaar duurt. Daarna kijk ik of ik het werk kan combineren met voetballen, maar voorlopig hang ik na dit seizoen de schoenen even – of langer – aan de wilgen.”

Een hard gelag voor Nieuwkuijk, wat aan de vleugelverdediger een prima kracht heeft, maar ook voor Elshout zelf, geeft hij toe: “Heel jammer, want het gaat net zo lekker. Zowel op persoonlijk vlak als in teamverband.” Met 8 punten voorsprong lijkt de koploper van 3C in rap tempo op weg te zijn naar de titel. “Maar we hebben nog zeven duels te gaan, dus er kan nog van alles gebeuren”, dekt Elshout zich in. “We zijn er zelf nog niet mee bezig, bekijken het wedstrijd voor wedstrijd.”

Cruciaal
De derby’s zegt hij het meest te gaan missen: “Dat blijft altijd iets speciaals. We gaan zondag weer vol voor drie punten, zeker omdat deze wedstrijd tegen Haarsteeg op meerdere vlakken cruciaal is. SCG’18 en RKDVC, de nummers 2 en 3, spelen ook tegen elkaar. Als we winnen, lopen we dus ook weer op een of meerdere concurrenten uit.”

Sowieso heeft Nieuwkuijk wel wat goed te maken tegen Haarsteeg. “Thuis leden we nog een 0-3 nederlaag, dat kan ons niet gebeuren. Dat willen we deze week dus rechtzetten, dat leeft ook erg bij de supporters. En dat zou natuurlijk ook een goede slag betekenen voor de Willy Naessens Cup. Redenen genoeg om er extra gebrand op te zijn om zondag te winnen.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen