Haarsteeg dwarsboomt recordaspiraties van RKDVC

In de derde klasse C was RKDVC tot zondagmiddag veertien wedstrijden ongeslagen en mochten de Drunenaren langzaam maar zeker dromen van een nieuw record, dat stond op negentien duels. Haarsteeg prikte die illusie door: 1-3. VV Nieuwkuijk blijft op titelkoers, SC Elshout verloor in de laatste minuut, FC Drunen en HHC’09 hielden elkaar in evenwicht en Vlijmense Boys klopte TOP.

Het was ook een wat nare middag voor doelman Wessel van Esch: hij was jarig. Kwam nog bij dat zijn neef Robin van Esch het tweede doelpunt tegen hem scoorde in deze jubileumuitgave: het was de vijftigste keer dat beide clubs elkaar in competitieverband ontmoeten. “Dit is een van mijn mooiste doelpunten”, zegt Robin, die al zeker twintig keer tegen RKDVC heeft gespeeld. “De beste herinneringen houd ik aan een 1-0 overwinning, ik was toen matchwinner.”

Vlak voor rust had Okke Vos de score geopend. RKDVC had echter al eerder de netten beroerd. Het doelpunt werd afgekeurd. “Heel vreemd”, vond trainer Jasper Koole. “Het was voor buitenspel, terwijl de clubgrensrechter van Haarsteeg niet eens vlagde.” Het sierde Koolen dat hij voor de nederlaag niet naar de arbiter wees. “We waren gewoonweg een stuk minder. En verliezen, op een zondagmiddag kan dat een keer gebeuren. Alleen is het vervelend dat Haarsteeg ons klopt.”

Koploper Nieuwkuijk maakte geen enkele fout tegen Den Dungen: 4-0. Voor rust zette Brent de Wijs de lijstaanvoerder op een 1-0 voorsprong. In de laatste tien minuten van deze vrij eenzijdige wedstrijd liep Kuijk verder uit door nog eens twee treffers van De Wijs en eentje van Niels Kok. De overwinning werd opgedragen aan Jan van den Brand. “Hij is een heel trouwe supporter”, zegt trainer Ronny Everaerts. “De komende week ondergaat hij een zware operatie, vandaar.” Komende zondag gaat Kuijk naar de nummer twee Margriet. Zeven punten voorsprong, als er wordt gewonnen kunnen de banden van de platte kar worden opgepompt.

In de vierde klasse C scoorde SC Elshout de laatste vijf wedstrijden maar eenmaal. Ze gingen allemaal teloor met één doelpunt verschil. In Velddriel vonden Mark Verschuren en Thomas Dankers wel het net, werd daarmee een 2-0 achterstand weggepoetst. Maar alweer moest SC Elshout genoegen nemen met een nederlaag, in de laatste minuut van de reguliere speeltijd dompelde RKVSC de geplaagde club weer in rouw: 3-2.

Trainer Roy Fitters is niet te benijden. Ook niet in zijn zoektocht naar spelers uit de lagere regionen om de opengevallen plaatsen in de dug-out vanwege blessures op te vullen. “Zaterdag meldden drie spelers zich om verschillende redenen zich af. Dat was al een domper. Dan hoop je dat er andere jongens trots zijn om het shirt van vlaggenschip te mogen dragen. Dat viel tegen. Ik voel me in de steek gelaten.”

In de vijfde klasse C hielden FC Drunen en HHC’09 elkaar in evenwicht: 1-1.

Afgelopen woensdag werd het Suikerfeest gevierd, als afsluiting van de Ramadan. Veel spelers van FC Drunen hebben zich tegoed gedaan aan baklava. “Misschien hadden ze er vandaag nog last van”, gist trainer Murat Toksoy, “want er zat weinig energie in de wedstrijd tegen een heel aardig voetballend HHC’09. Die club, weer terug in de standaardklasse, maakt stappen. Mijn complimenten.” Eén kans kreeg FC Drunen, Hamit Timus benutte die. Het was de gelijkmaker, nadat Steijn van der Linden – alweer hij – de score had geopend. Gilbert de Fijter, trainer van HHC’09, was tevreden met een punt. “FC Drunen had het betere veldspel, wij een betere conditie. Met onze strijdlust zat het wel goed, alleen kansen benutten was een lastiger verhaal.”

Zaterdagvierdeklasser Vlijmense Boys won bij TOP: 1-2. De rood-zwarten hadden de overwinning te danken aan Nadim Ezzoubaa en Oskar Stanik. Topschutter Bjorn van Bijnen was er niet bij. Hij was in Boston, waar deze maandag de marathon gaat lopen. Theo, zijn vader, doet daaraan mee. Als eerbetoon aan zijn op 2 december 2022 overleden echtgenote Inge Visser. Zij had al de marathons van Tokio, Londen, Berlijn, Chicago en New York City gelopen en trainde voor Boston om de Six Flags, de zes meest aansprekende marathons, te voltooien.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.