Haarsteeg in een flow de nacompetitie in

Foto: Arjan van Dongen

In de derde klasse C is Haarsteeg met een heel goed gevoel de nacompetitie ingegaan. Er werd op het reeds gedegradeerde DBN een monsterzege geboekt (9-1), waardoor de uitslag die Margriet, de enige concurrent voor de nacompetitie, er niet meer toe deed.

Dave Treuren, goed voor vier doelpunten, kijkt reikhalzend uit naar het eerste duel, komende zondag thuis tegen Trinitas Oisterwijk of Virtus. Die moeten onderling uitmaken wie voor het toetje aan mag schuiven.  “Zulke wedstrijden spelen is toch heel speciaal. Bovendien zitten we in een flow, want de afgelopen negen wedstrijden zijn we ongeslagen gebleven. Dus komt dit toetje op een goed moment.”

RKDVC heeft de tweede periode gepakt, kan het vizier richten op de stip aan de horizon: de tweede klasse. In de laatste wedstrijd werd bij Real Lunet, dat al veroordeeld was tot de vierde klasse, gelijkgespeeld: 2-2.  Voor rust werd nog een 0-2 voorsprong genomen door doelpunten van Colin Smits en Giel Brandts. Brandts mocht een strafschop nemen, omdat het zijn laatste wedstrijd was. De nacompetitie begint voor de Drunenaren met een wedstrijd tegen Bavel.

Nieuwkuijk, al lang en breed kampioen, verloor met 2-1 van Helvoirt. “Je merkt dat bij ons de druk ervan af is”, zegt trainer Ronny Everaerts. “En Helvoirt had nog wat te winnen: de nacompetitie ontlopen.” Dat lukte uiteindelijk niet.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen