Heusden Verbindt stelt vragen over fietspad Tuinbouwweg

Foto: Heusden Verbindt

Eerder werd bekendgemaakt dat de aanleg van het vrijliggend fietspad langs de Tuinbouwweg tussen Vlijmen en Elshout zal naar verwachting ruim 2,3 miljoen eurogaan kosten. Vanuit de achterban van Heusden Verbindt bereiken zorgwekkende berichten over de Tuinbouwweg en heeft deze partij dan ook brief geschreven naar wethouder Kees van Bokhoven.

De volgende vragen zijn gesteld door de partij van Antoine Aarts

  1. U doet voorkomen alsof er slechts één organisatie is die niet mee wil werken, Heusden Verbindt krijgt de indruk dat het er meerdere zijn, klopt dat bericht? En zo ja, met hoeveel organisaties / mensen is er nog geen akkoord bereikt?
  2. De plannen die worden gepresenteerd geven aanleiding tot tal van vragen bij de betrokken organisaties / mensen, De grafische weergave van de plannen lijken niet overeenkomstig te zijn met de woorden die worden gebruikt . Zo zijn er zorgen bij de viaduct  dat de weg voor vrachtwagens te smal wordt. Dit is erg relevant voor de tuinbouw industrie daar bijvoorbeeld. Terwijl er eerder werd gesproken over een soort van “bypass” en een “verhoging”. Wat zijn nu de concrete plannen en in hoeverre zijn die zeker en/of waarvan afhankelijk?
  3. Heusden Verbindt begrijpt ook dat er geen realistische grondprijzen worden aangeboden. Na zij vernemen gaat het soms over slechts enkele tientjes, klopt dat?
  4. De tekeningen geven zoveel vrijheid van invulling dat er eigenlijk niet gesproken kan worden van een concreet plan. Er zijn bij de mensen en organisaties grote zorgen wat nu het concrete plan is. Wat zijn uw acties ?

Voor de goede orde, Heusden verbindt begrijpt de noodzaak van een veilige fietsroute ! Maar het moet wel echt duidelijk . Ook worden nu door diverse partijen al woorden gebruikt als “De schop kan in de grond”. Dit brengt Heusden niet verder en mag Heusden Verbindt aannemen dat andere partijen om opheldering vragen in de gemeenteraad? Ook dit vraagstuk is te belangrijk, gaat tenslotte om veiligheid, om de alsmaar ongenuanceerde wordende communicatie naar de inwoners gestand te blijven houden.

De Tuinbouwweg is een populaire fietsroute, onder meer bij leerlingen die naar het voortgezet onderwijs in Drunen en Waalwijk gaan en bij mensen die op de bedrijventerreinen in Elshout en ‘t Hoog in Nieuwkuijk werken.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen