Aagje is nieuwsgierig naar de politiek in Heusden Aflevering DMP Heusden

Foto: DMP Heusden

Misschien heb je al eens gehoord van Aagje, die nieuwsgierige meid uit Heusden? In aanloop naar de aanstaande verkiezingen voor de gemeenteraad wil ze meer weten over de politieke partijen in haar gemeente. Natuurlijk gaat Aagje geen stemadviezen geven. Maar misschien helpt ze jou wel een beetje om beeld te krijgen van de politiek in Heusden?

Introductie
DMP Heusden is de 5e partij die in deze serie voor het voetlicht komt. Zij beschrijven zichzelf als een partij voor en door inwoners van de gemeente Heusden. Ze willen creatief meedenken met elke inwoner en iedere kern. Daarom vinden ze het belangrijk om in elke kern en elke leeftijdscategorie van de gemeente Heusden vertegenwoordigd te zijn. Dit zie je dan ook terug op hun lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daar vind je jong en oud, man en vrouw en inwoners van grote kernen en kleine kernen. Ze hebben op dit moment 7 zetels in de gemeenteraad en hopen op verdere groei.

Motto en belangrijkste punt
Ons motto is: samen doen, samen sterk! Door dit uitgangspunt komen onze ideeën vaak vanuit inwoners zelf. Op deze manier proberen we de belangen van iedereen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Het belangrijkste punt op onze agenda is dat er voor iedereen in Heusden een betaalbare woning is. Als DMP Heusden gebruiken we hierbij het principe bouwen naar behoefte. De behoefte naar starters en seniorenwoningen is op dit moment ontzettend hoog en daarom zal er de komende jaren nog meer voor deze doelgroepen gebouwd moeten worden. De fractie van DMP heeft twee jaar geleden zelf een initiatiefvoorstel geschreven waarin is geregeld dat in elk bestemmingsplan 10% van de woningen starterswoningen moeten zijn en 10% seniorenwoningen. We zijn dan ook blij om te zien dat veel van deze plannen zijn verwerkt in de nieuwe woonvisie en gaan erop toezien dat deze plannen concreet gaan worden.

Zorg, klimaat en milieu, wonen en veiligheid in het kort
Voor een goed beleid met betrekking tot ouderenzorg moet de gemeente in gesprek met alle betrokken instanties. We vinden het belangrijk dat zorgbehoevenden de zorg krijgen die zij nodig hebben. Met daarbij extra aandacht voor eenzaamheid en dementie door gespecialiseerde en hoogwaardige zorg. Maar ook door mantelzorgers goed te ondersteunen en te waarderen. We ondersteunen lokale initiatieven waar inwoners zelf de stap hebben gezet om zich te verenigen en de strijd aan te gaan met eenzaamheid. We zijn voor het realiseren en versterken van kleinschalige voorzieningen zoals dagopvang. Wij vinden dat een versimpeling van het systeem op gebied van jeugdzorg; één aanspreekpunt per gezin en een aanpak bij de oorzaak, kan bijdragen aan een structurele verbetering op dit vlak.
Op het gebied van veiligheid heeft de huisvesting en paraatheid van de politie en brandweer in onze gemeente onze grootste aandacht. Wij willen inzetten op het terugdringen van drugsgebruik door voorlichting bij scholen en aandacht voor het tegengaan van straathandel in verdovende middelen. Vooral ook in de avond moet de politie zichtbaar paraat zijn.
DMP Heusden is voorstander van klimaatbeleid gericht op innovatie en ontwikkeling. Ook wij zijn voor zon-op-dak van zoveel mogelijk gebouwen en het verduurzamen van gemeentelijke gebouwen. De gemeente maar ook Woonveste én inwoners moeten hun verantwoordelijkheid nemen op het gebied van klimaat en milieu. Wij willen dat het beleid en bestuurlijke besluiten gericht zijn op het specifieke karakter van de woonkernen binnen onze gemeente. Juist de eigenheid van iedere kern is een kracht.

Net als Aagje nieuwsgierig om meer te weten? Lees dan hier verder. DMP Heusden

Aagje is heel wat wijzer geworden over DMP Heusden. Wat willen jullie nog als laatste toevoegen?
DMP Heusden zet graag in op GBV, ofwel gezond-boerenverstand, Aagje! Onze visie is: schrijf alleen dát voor, wat beslist noodzakelijk is met als uitgangspunt: ‘iets kan, tenzij’. Maak transparant welke weg bewandeld dient te worden en help onze inwoners op het moment het dreigt mis te gaan. Een gemeente Heusden die zich dienstbaar en faciliterend opstelt, geeft inwoners de kans om het initiatief te pakken. De dienstverlening van onze gemeente moet dichtbij en bij de tijd zijn. Naast een goede servicedesk moet het mogelijk zijn dat de gemeente naar de inwoners toe komt.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen