Heusdens verkiezingsdebat: Lijsttrekkers mochten hun beste beentje voorzetten

Negen politieke partijen strijden volgende week om de 29 raadszetels en de 5 wethouderfuncties die de gemeente Heusden te verdelen heeft. Stichting Hart voor Haarsteeg organiseerde daarom op donderdag 10 maart het groot Heusdens  verkiezingsdebat. Dorpscafé De Steeg in Haarsteeg was het podium waar de lijstrekkers hun beste beentje voor mochten zetten.

Tijdens het debat onder leiding van Marco Driesprong werd er op diverse belangrijke thema’s, op het scherpst van de snede, gedebatteerd door de lijsttrekkers. Onder andere leefbaarheid en duurzaamheid, GOL (Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat) en het GVVP (Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan). Vooral bij GOL en de gemeentelijke verkeersplannen gaat het flink te keer tussen een aantal lijsttrekkers. Vooral Antoine Aarts van Heusden Verbindt laat zich hier flink gelden en krijgt veel tegenwind van Martijn van Esch (DMP) en Thom Blankers (VVD)

Ook de woningnood komt aan bod en van Caspar van den Brandt (Gemeentebelangen) mogen oude woningen wijken voor appartementencomplexen. Heusden Transparant wil per direct stoppen met WoonService Regionaal en terug naar het oude systeem van Woonveste. Zo krijgen Heusdenaren meer kans op een sociale huurwoning.

Ook werd er nog gesproken over geld  en keuzes maken en Ronald Heesbeen (GroenLinks/PvdA) laat weten “Mijn laatste euro gaat naar mensen die in armoede leven en nu met enorme energiekosten worden geconfronteerd” en van Erick van de Beek (D66) mag de ozb omhoog. Bij duurzaam, energiebesparing en zonne energie is er duidelijk een meningsverschil tussen HeusdenTransparant en Heusden één. Kleian van HeusdenTransparant wil windmolens op zee, terwijl Van Weert (Heusden één) ook Heusden zelf de verantwoording moet pakken.

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen maakten 18.497 Heusdenaren de gang naar de stembus. Dat komt neer op 53% van alle stemgerechtigden in onze gemeente.

Ad Hartjes van Heusden.Nieuws was aanwezig en maakte de foto’s

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen