Weet u al op wie u gaat stemmen?

Foto: Gemeente Heusden

Woensdag aanstaande vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Bent u 18 jaar of ouder? Dan kunt u de nieuwe gemeenteraad kiezen door uw stem uit te brengen. Ook dit jaar is het mogelijk vervroegd te stemmen. Dit kan op 14 en 15 maart. Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Heusden.

Welke politieke partij past bij u?
In de gemeente Heusden doen 9 politieke partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Deze partijen hebben allemaal hun eigen ideeën over wat belangrijk is voor Heusden. Denk bijvoorbeeld aan zorg, veiligheid, wonen, duurzaamheid, sport en cultuur. Weet u nog niet op welke partij u wilt stemmen? Gebruik dan Aagje in de Politiek, die de afgelopen weken alle partijen heeft gesproken.

< Lijst 1 DMP
< Lijst 2 Gemeentebelangen
< Lijst 3 HeusdenTransparant
< Lijst 4 VVD Heusden
< Lijst 5 Heusden één
< Lijst 6 GroenLinks/PvdA
< Lijst 7 CDA Heusden
< Lijst 8 D66
< Lijst 9 Heusden Verbindt

Aantal zetels
Geen 27 maar 29 raadsleden behartigen na de verkiezingen de belangen van de Heusdenaren. Die twee plekken extra zijn te danken aan de groei van het aantal inwoners. Wat denken de partijen te scoren? Aagje stelde deze vraag aan alle partijen.
DMP Heusden 8/9 zetels, Gemeentebelangen 6/7 zetels, HeusdenTransparant 5 zetels, VVD Heusden 5 zetels, Heusden één 3 zetels, GroenLinks/PvdA 3 zetels, CDA Heusden 3 zetels, D66 denkt zelfs 4 zetels te gaan behalen en de nieuwe partij Heusden Verbindt heeft de ambitie om één zetel te krijgen

Zetels 2022
DMP Heusden (7) Gemeentebelangen (5) HeusdenTransparant (4) Heusden één (3) VVD (3) CDA (2) D66 (1) Groen Links (1) en PVDA (1)

Voor meer info zie ook verkiezingen Heusden Nieuws.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen