SC Elshout laat winst schieten

SC Elshout had er na afloop de pé in. Slechts één puntje opgehaald (2-2), dat was te weinig. Sikkeneurig werd de kleedkamer opgezocht: diep in de extra tijd morsten de mannen van trainer Gilbert de Fijter alsnog twee punten.

Deze week de wedstrijd tegen de nummer twee van de competitie, RKSV Avesteyn, uit Heeswijk-Dinther, volgens de echte kenners in Dinther. We zijn er nog nooit geweest, een gezellig clubke, mooie kantine, een tribune en de saamhorigheid is groot. Er zijn Dintherse toeschouwers die nog nooit van Elshout hebben gehoord en dan maar zeggen dat we derde van onderen staan, we worden duidelijk onderschat, dat geeft kansen.

Het begin is voor Avesteyn, twee kansen binnen 5 minuten worden niet benut. S.C.Elshout komt steeds beter in de wedstrijd en na bijna een half uur is het zover, Stan de Jong. Scoort vanuit een corner de 0-1. Even later wordt een mooie vrije trap van Thijs prachtig gestopt door de keeper. Avesteyn wordt duidelijk geïrriteerd daar krijgen ze duidelijk de scheids niet mee op hun hand. Door deze irritatie wordt er een speler van Avesteyn afgestuurd na twee keer geel. Laten we hopen dat we dit uit kunnen spelen in de tweede helft.

Het begin van de tweede helft is het weer Avesteyn die de overhand heeft en toch beginnen ze steeds meer tegen zichzelf te voetballen, de echte kansen zijn voor Elshout, een kopbal van Bas ging net over en een afstandsschot van Nik miste ook net. Het venijn zit altijd in de staart en zo ook nu, een terechte penalty wordt benut door Avesteyn 1-1. Het is Thijs Lommers die met een spetter van een afstandsschot de 1-2 aantekent. In de superspannende blessuretijd maakt Avesteyn toch nog de gelijkmaker en zo komen we op 2-2 uit. De wedstrijd duurde twee minuten te lang deze middag.