Blog Burgemeester Willemijn van Hees 8 oktober

Foto: Wil Gulpen

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer o.a. Burendag en Maand van de Ontmoeting

Beste Heusdenaren,

De landelijke media hebben het veel over een tweedeling in de samenleving. We laten ons er in Heusden niet gek door maken, merk ik. Natuurlijk hebben wij ook discussies, maar we zijn in Heusden vooral van het samen iets moois maken van onze eigen omgeving en ons leven in ons eigen dorp. Dat voelt een stuk beter dan tweedelingen.

De afgelopen weken hebben we moeten wennen aan de huidige coronamaatregelen. Gelukkig geen anderhalve meter meer, elkaar weer normaal ontmoeten en weer kunnen genieten van alle activiteiten en evenementen die onze gemeente rijk is. Allemaal fijne dingen, maar daar hoort op dit moment wel het coronatoegangsbewijs bij. De grote meerderheid van de Heusdenaren gebruikt dit toegangsbewijs zonder opmerkingen. Maar ook in Heusden zijn er mensen voor wie dit toegangsbewijs zwaar op de maag ligt. Wat mij opvalt, is hoe we in Heusden de mening van anderen respecteren en er samen het beste van maken. Ik ben hier heel trots op!

Burendag
Op Burendag heb ik samen met mijn man Paul gewerkt aan de hondenspeeltuin in Vlijmen. Een groep enthousiaste vrijwilligers knapte deze plek op. In Nieuwkuijk werd een blotevoetenpad aangelegd, in Oudheusden binnenterrein ‘Blue Lagoon’ geopend nadat bewoners het een opknapbeurt gaven, in Geerpark is de kruidentuin een van de initiatieven die centraal staan in de Maand van de Ontmoeting en in Venne-West zamelde men voldoende geld in voor een AED. Zomaar wat voorbeelden van hoe we in Heusden samen de handen uit de mouwen steken. En is dat niet de oplossing voor heel veel?

Over hondenspeeltuin gesproken: vorige week moest ik twee dagen vanuit thuiswerken, vanwege een blessure die ik opliep bij het uitlaten van onze hond Siri. Ik ben weer ‘mobiel’, maar doe het voorlopig zonder mijn nette schoenen.

Maand van de Ontmoeting
Ook voor eenzaamheid is ‘samen’ de oplossing. Eenzaamheid willen we niet. Het past totaal niet bij het gevoel van samen dat we zo sterk bij Heusden voelen. Het tegenovergestelde van eenzaamheid is ontmoeting. Op 30 september en 1 oktober trapten we de Maand van de Ontmoeting af. Op zijn Heusdens met een klein gebaar, dat een groot verschil kan maken: samen een stroopwafeltje eten. Geen klein gebaar is onze Activiteitenzoeker. Daarin staan ruim 300 activiteiten! Je vindt ze op www.komerbijheusden.nl. Voor ieder wat wils dus en volop kans om elkaar te ontmoeten.

Samen thuis in Heusden!

Willemijn van Hees
Burgemeester van Heusden

Zie ook de vorige Blogs van de burgemeester

< Blog 24 september
Blog 10 september
Blog 23 juli
Blog 9 juli
Blog 25 juni
Blog 11 juni
Blog 28 mei
Blog 14 mei
Blog  30 april
Blog 16 april

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Cookieinstellingen