Gemeente Heusden helpt horeca om voor reuring te gaan zorgen

Foto: FPMB

Horecaondernemers uit gemeente Heusden kunnen een bijdrage vragen aan de gemeente voor het organiseren van kleinschalige en lokale activiteiten, bij voorkeur voor doelgroepen die het door corona lastig hebben gehad.

Denk aan het organiseren van een activiteit voor ouderen of inwoners die zich eenzaam voelen, ontmoeting voor jongeren of een hart onder riem voor zorgpersoneel. Deze doelgroep is niet verplicht. Met de subsidieregeling wil het college ook ondernemerschap en samenwerking stimuleren.

Via www.heusden.nl/ondernemers kunnen horecaondernemers een aanvraagformulier invullen en insturen. Hier vind je ook de spelregels voor het aanvragen van de subsidie. Per horecabedrijf kan eenmalig een aanvraag worden ingediend voor maximaal € 1.000. De activiteit moet plaatsvinden in 2021 en de aanvraagtermijn loopt tot 31 december 2021. Horecaondernemers die gericht zijn op afhaal zoals: cafetaria’s, snackbars, grillrooms, fastfood-restaurants en cateraars zijn uitgezonderd van de subsidieregeling.

Andere lokale steun voor horecaondernemers
Naast het beschikbaar stellen van de subsidieregeling is ook besloten om in 2021 geen leges te heffen voor het organiseren van kleinschalige evenementen. Vergunningsaanvragen voor evenementen worden mits ze voldoen aan geldende voorwaarden, snel verleend. Net als in 2020, zal de gemeente voor 2021 op dezelfde manier omgaan met extra terrasruimte en compensatie van terrashuur voor de gesloten periode. Voor de tijdelijke uitbreiding van de terrasruimte worden geen extra kosten berekend.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

Reacties