Aantal inwoners ontvangen per ongeluk foutief geadresseerde brief van gemeente

Foto: Heusden Nieuws

306 inwoners ontvingen per ongeluk een foutief geadresseerde brief van de gemeente over ‘betalingsherinnering gemeentelijke belastingen’. Hierdoor zijn NAW-gegevens (naam, adres, woonplaats) van 306 mensen onbedoeld inzichtelijk geworden voor een onjuiste ontvanger. Dit blijkt uit signalen van inwoners die wij 23 juni ontvingen.

Excuses
Dit heeft de gemeente Heusden als datalek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens, omdat er sprake is van een inbreuk vanwege persoonsgegevens. De gemeente betreurt het dat deze situatie is ontstaan en bieden alle 306 inwoners oprechte excuses hiervoor aan. Zij ontvangen nader persoonlijk schriftelijk bericht hierover.

Oorzaak en maatregelen
Op 23 juni zijn meteen de digitale persoonlijke omgeving op www.heusden.nl waar de brieven ook inzichtelijk waren, uitgeschakeld. Ook is er direct onderzoek gedaan naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. Hieruit blijkt dat bij het verzenden van deze brieven een fout in de verzendlijst stond. Bij het maken van een samenvoegbestand van het briefsjabloon met de adresgegevens is dit per abuis misgegaan. Samen met de technische dienstverlener worden de benodigde maatregelen genomen om dit in de toekomst te voorkomen.

Vragen?
Heeft u zelf ook een brief ontvangen van de gemeente Heusden met een betalingsherinnering gemeentelijke belastingen met daarin foutieve adresgegevens in de bijlage? Dan is het raadzaam om deze brief te vernietigen. U ontvangt automatisch een nieuwe brief met de juiste betalingsherinnering.

Voor vragen hierover kunt u contact met opnemen via (073) 5131789 of via [email protected] onder vermelding van ‘betalingsherinnering’.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen