Begroting 2024 gemeente Heusden: Verstandig vooruit

Foto: Gemeente Heusden

Wil jij weten hoe wij als gemeente zo verstandig mogelijk omgaan met jouw belastingcenten? Hoe wij werken aan woonruimte, aan duurzaamheid of hoe we omgaan met de openbare ruimte? Dat en andere zaken die ook voor jouw toekomst van belang zijn, lees je in de begroting 2024. De gemeenteraad heeft die op 9 november 2023 vastgesteld.

De afgelopen weken hebben we meerdere thema’s uit de begroting uitgelicht: bijvoorbeeld openbare ruimte, veiligheid, duurzaamheid en het sociaal domein. Wil je dit nalezen? De hele begroting staat op heusden.begroting-2024.nl.

Wat betekent de begroting voor inwoners?
Heusden hoort ook met deze begroting nog steeds niet bij de duurdere gemeenten van Nederland. Heusden gaat al jaren verantwoord om met de gemeentelijke portemonnee. We willen niet meer geld uitgeven dan dat er binnenkomt. Alle investeringen en uitgaven die we doen, zijn voor de gemeenschap. Daardoor zijn we een financieel gezonde gemeente en we zijn van plan dat te blijven.

De ambitie is om de lasten voor onze inwoners laag te houden. Kijkend naar de toekomst is het de vraag of we dit kunnen blijven volhouden. Helaas stellen de aangekondigde bezuinigingen van de Rijksoverheid ons daarbij voor een grote uitdaging. In 2024 en 2025 zijn de financiële vooruitzichten nog goed, maar daarna komen moeilijke jaren.

Bron: Gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen