Wandelen langs bijzondere kunstwerken in gemeente Heusden

Foto: Heusdens Buro voor Toerisme

Het aantal Nederlanders dat voor hun plezier wandelt is sinds 2010 gestegen van 6,6 miljoen naar 10,5 miljoen. Het aantal wandelaars is zo hard gestegen omdat veel mensen bewuster zijn met hun gezondheid en meer buiten willen zijn.

Gemeente Heusden biedt tal van mogelijkheden om een mooie wandeling te maken. Kort of lang, via de wandelroutenetwerkkaart  ‘Heusden – Waalwijk- Loon op Zand’ bepaal je je eigen startpunt en stel je je eigen wandeling en aantal kilometers samen.

We geven je een suggestie. Start vanaf P-Zuid Vestingstraat . 52 – 86 – 77 – 78 – 70 – 31 – 30- 99 – 38 – 88 – 77 – 86 – 52. Deze wandeling is ± 10 km.

Bij knooppunt 31 zie je een bijzonder kunstwerk. De Schaaltafel aan de Zeedijk.
Het kunstwerk ‘Om en nabij een tafel’ van Tine van de Weyer is een afscheidscadeau van de Raad van de voormalige gemeente Drunen aan de bevolking bij de herindeling in 1997. Het kunstwerk is een verwijzing naar de drie kernen van de oude gemeente Drunen: Drunen, Elshout en Giersbergen. Het kunstwerk bestaat uit drie delen: de Schaaltafel aan de Zeedijk, die de opbrengst van de velden verzamelt, de Leesttafel aan de Prins Hendrikstraat in Drunen, die de oude schoenmakersleest symboliseert en de Magneettafel, geplaatst in Giersbergen die de aantrekkingskracht verbeeldt.  Meer weten over kunstwerken in gemeente Heusden? Ga dan naar; www.hbtheusden.nl/kunstwerken.

De wandelroutenetwerkkaart is verkrijgbaar bij het Heusdens Buro voor Toerisme, Toeristisch Servicepunt Vlijmen en Bij Ponne in Drunen. Kijk voor meer informatie op; www.hbtheusden.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen