Nieuw: JBZ Chat voor zwangeren

Foto: Heusden Nieuws

Zwangeren hebben niet altijd vragen op moment dat het JBZ bereikbaar is. Ook buiten werktijden kunnen zwangeren vragen hebben.

Het JBZ wil graag dat de patiënten snel antwoord krijgen op een vraag, via het middel dat ze zelf het fijnst vinden. Daarom start het JBZ nu een experiment met de JBZ Chat. De JBZ Chat wordt eerst getest bij de groep zwangeren van het JBZ. Maar ook zwangeren die niet bij het JBZ onder behandeling zijn mogen hun vragen stellen.

Via de JBZ Chat kan een zwangere elke dag van de week, avond, nacht en weekend een vraag stellen. Zorgverleners die bij de zwangerschap betrokken zijn beantwoorden de vragen. Binnen 24 uur krijgen de zwangeren een reactie. Vragen stellen is gratis en anoniem.

Verpleegkundige Angelica: “Ik merk dat ik op maandagochtend veel ongeruste telefoontjes van zwangere binnen krijg. Het zijn vaak kleine dingen voor ons, maar grote dingen voor de zwangere. Ik vind het heel fijn dat ik nu ook ’s avonds vragen voor ze kan beantwoorden. Een kleine moeite voor mij, ik doe het graag.”

De JBZ Chat is een experiment. Dit betekent dat het JBZ de JBZ Chat 6 maanden test. Na afloop van de 6 maanden wordt gekeken of het experiment geslaagd is. Er wordt gekeken naar hoeveel er gebruik is gemaakt van de chat en welke vragen er veel gesteld worden.

Meer informatie Flyer-JBZ-Chat-App

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen