Lars Boom aan start bij De BinckBank Tour

Foto: Binck Bank Tour

Lars Boom start ook in de BinckBank Tour namens de LottoNL Jumbo Ploeg samen met o.a. Dylan Groenewegen. De etappe koers heeft zeven etappes en start in Heerenveen en eindigt op de Muur van Geraardsbergen.

Lars Boom die deze week als voorbereiding de Ronde van Polen reed kwam daar in de laatste etappe niet meer aan de finish. Ploeggenoot Bennett kwam net niet op het podium enwerd in het eindklassement vierde. De overwinning in de Ronde van Polen was voor de Pool Kwiatkowski.

De BinckBank Tour start op maandag 13 augustus in Heerenveen en finisht op zondag 19 augustus halverwege de Muur van Geraardsbergen.  Nadat de race jarenlang Eneco Tour heette, is het de 2e editie onder de nieuwe naam.  In 2012 won Lars Boom deze etappe wedstrijd. De BinckBank Tour is de enige meerdaagse World Tour-race van de Lage Landen en het parcours bestaat dit jaar uit vier vlakke tot glooiende etappes, één tijdrit en twee heuvelraces in het slotweekend.

Titelhouder Tom Dumoulin slaat de BinckBank Tour dit keer over. De twee Belgen die de Nederlander vorig jaar op het podium flankeerden, Tim Wellens en Jasper Stuyven doen wel mee.

Overige ploeggenoten van Lars Boom zijn naast Dylan Groenewegen, Amund Grondahl Jansen, Paul Martens, Timo Roosen, Jos van Emden en Gijs van Hoecke.

1e etappe maandag 13 aug Heerenveen -Bolsward 177.3 km
2e etappe dinsdag 14 aug Tijdrit Venray – Venray 12.7 km
3e etappe woensdag 15 aug Aalter – Antwerpen 166.0 km
4e etappe donderdag 16 augustus Blankenberge – Ardooie 165.5 km
5e etappe vrijdag 17 aug St Piters Leeuw – Lanaken 209.2 km
6e etappe zaterdag 18 aug Riemst – Sittard/Geleen 182.2 km
7e etappe zondag 19 aug Lacs delÉau d’Heure – Geraadsbergen 209.5 km

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen