Presentatie regionaal magazine over cultuuronderwijs

Foto: Trefpunt Heusden

De cultuurintermediairs van de gemeenten Heusden, Waalwijk, Altena, Geertruidenberg, Loon op Zand en Oosterhout presenteerden deze week samen een magazine over zes jaar cultuureducatie met kwaliteit. In Heusden werd het magazine trots uitgereikt aan wethouder Peter van Steen (cultuur) door de Heusdense cultuureducatie-intermediair Marjolein van den Akker.

Het magazine geeft een terugblik op zes jaar Cultuureducatie met Kwaliteit in de zes gemeentes. Cultuureducatie met Kwaliteit is een subsidieregeling van de rijksoverheid waarmee scholen de kwaliteit van hun cultuuronderwijs kunnen verbeteren. Met cultuureducatie ontwikkelen kinderen competenties die ze nodig hebben om succesvol deel te nemen aan de maatschappij van de toekomst. De zes scholen in de gemeente Heusden die hiermee aan de slag zijn worden begeleid door Marjolein van den Akker. In het magazine zijn verhalen van deze, en scholen uit de vijf andere gemeenten, gebundeld en wordt een inkijkje gegeven in hun aanpak, activiteiten en ervaringen.

Het magazine wordt verspreid onder de scholen in de regio en andere betrokkenen. Tevens is er een online versie te bekijken op https://issuu.com/mbieb/docs/magazine_houvast

De intermediairs uit regio Midden-Brabant vormen samen het netwerk HouVast. Naast kennisdeling en uitwisseling is er ruimte voor gezamenlijke initiatieven zoals dit magazine. Ook worden regelmatig  studiedagen voor het onderwijs en culturele aanbieders georganiseerd.

Op de foto staan van links naar rechts: Marjolein van den Akker en Peter van Steen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen