Sportvisser grote winnaar bij fusie Heusdense hengelsportverenigingen

Foto: Jordi van Mook

Vanaf 1 januari 2020 kan je als sportvisser terecht bij Hengelsportvereniging Heusden, kortweg HSV Heusden. De vier hengelsportverenigingen die de gemeente Heusden nu nog heeft, te weten HHV de Parelvissers, HSV de Hut, Vissers Geduld en HSV Haarsteeg, gaan fuseren. Het samenvoegen van de leden zorgt ervoor dat HSV Heusden direct de grootste vereniging van de Gemeente Heusden wordt, met ca. 1330 leden.

De belangrijkste drijfveer voor de vier besturen om zich hiervoor in te spannen is de sportvisser, die vanaf komend jaar slechts één Vispas a € 30,00 nodig heeft om te mogen vissen in bijna alle wateren die de gemeente Heusden rijk is. Nu heeft de sportvisser nog vier vispassen nodig wanneer zij in de gehele gemeente wil vissen. Ook de hoge leeftijd van een aantal bestuursleden en de wens van de gemeente Heusden om één aanspreekpunt te hebben in plaats van vier zijn redenen voor deze fusie.

Naast dat HSV Heusden extra energie gaat steken in het viswaterbeheer (visstand, bereik- en bevisbaarheid) en de drie botensteigers in Heusden en Haarsteeg, willen ze ook meer jeugd aan het vissen krijgen. Een eerste stap hiervoor is gezet met het besluit om kinderen tot en met 14 jaar een gratis Jeugdvergunning aan te bieden. Met dit lidmaatschap is het toegestaan om met één hengel te vissen in de wateren die in de visvergunning zijn opgenomen.

Op de vernieuwde website http://www.hsvheusden.nl kan iedereen terecht voor informatie over de aanvraag van de Vispas en Jeugdvergunning, onze viswateren, de wedstrijdschema’s en de laatste nieuwtjes. Het nieuwe bestuur hoopt eenieder te mogen verwelkomen op de website, maar liever nog, aan de waterkant!

Botensteiger Jachthaven Heusden aan de Maas (Foto: Jordi van Mook)

logo Hengelsportvereniging Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen