Oudheusden in actie voor onkruidvrije voortuinen

Foto: Woonveste

Heeft u geen groene vingers, maar wilt u wel graag een onkruidvrije voortuin? Of heeft u juist groene vingers en wilt u best uw buren helpen? Meldt u dan aan. In Oudheusden start na 14 mei een grote actie om voortuinen onkruidvrij te maken. Hieraan doen kinderen van basisscholen, maar ook buurtgenoten mee!

Uw voortuin weer netjes
Samen met u gaan we in uw voortuin:

  • Het onkruid verwijderen;
  • De stoep vegen;
  • Eventueel bestrating met een hogedrukspuit reinigen.

Kunt u vanwege lichamelijke klachten niet helpen? Geen probleem. “We helpen elkaar. Samen willen we de voortuinen van Oudheusden onkruidvrij maken!”

Wilt u een groenere voortuin?
Dan wordt u geholpen met een tegel eruit en een plant erin.

  • Minder tegels zorgen voor minder wateroverlast. In een tuin met planten vloeit het regenwater beter weg in de bodem en raakt de riolering minder snel overbelast;
  • Minder tegels zorgt ook voor minder hitte. Warmte blijft langer hangen boven een betegelde tuin. Het vervangen van tegels door planten zorgt dus meteen voor een aangenamer klimaat in uw tuin.
  • Meer groen zorgt voor meer soortenrijkdom (biodiversiteit). En dat is goed voor vogels, bijen, vlinders en andere insecten.

Tips voor een onderhoudsvriendelijke groene tuin.
Samen aan de slag om daarna samen te genieten van al die nette en groene voortuinen. U kunt handige tips uitwisselen met de buren uit uw straat en nog veel leuker  planten, struiken en stekjes ruilen met elkaar.

Inschrijven
Doet u mee als deelnemer of vrijwilliger? Inschrijven kan tot en met woensdag 14 april 2021. Stuur een mail naar info@buurtbestuurtoudheusden of bel 06 -14 79 70 91.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen