GGD Hart voor Brabant breidt capaciteit vaccinatielocatie in Willem II stadion uit

Foto: Meijerijstad.nieuws

GGD Hart voor Brabant startte afgelopen vrijdag met de boostervaccinaties aan 85-plussers. Dat gebeurde op de vaccinatielocaties in Boxtel, Veghel en Waalwijk. Eind deze week is het ook mogelijk om de boosterprik te halen in de vaccinatielocatie in het Willem II stadion in Tilburg. De GGD breidt daarvoor de capaciteit op de priklocatie verder uit en verruimt de openingstijden.

Boosterprik te krijgen op vier vaccinatielocaties
Sinds donderdag 18 november krijgen de eerste 85-plussers een brief van het RIVM met de uitnodiging voor deze extra prik. Inwoners uit het werkgebied van de GGD Hart voor Brabant kunnen voor hun boosterprik naast het Willem II stadion ook terecht op de vaccinatielocaties in Boxtel, Veghel en Waalwijk. De boosterprik kun je alleen maar op afspraak krijgen.

Speciaal in weekenden open
Net zoals in Boxtel, Veghel en Waalwijk is het ook in Tilburg mogelijk om in het weekend de boosterprik te halen. GGD Hart voor Brabant gaat speciaal in de weekenden open voor de boosterprik, omdat de verwachting is dat dit voor de begeleider het prettigst is. Op de vaccinatielocaties hebben we dan de mogelijkheid om ons volledig op de booster te richten. Maar ook doordeweeks is er de mogelijkheid om een boostervaccinatie te komen halen

Prikkel voor afweersysteem
Een boosterprik is een extra vaccinatie bovenop de een of twee prikken die mensen eerder hebben gekregen. Het is een prikkel voor het afweersysteem en bedoeld om de bescherming tegen corona te versterken. De booster helpt daardoor tegen ernstige ziekte en sterfte door het coronavirus. Om goed beschermd te blijven tegen corona, kunnen mensen van 60 jaar en ouder een boostervaccinatie krijgen. Op dit moment hebben alle mensen van 85 jaar en ouder een uitnodiging ontvangen. Daarna volgen stapsgewijs jongere leeftijdsgroepen tot aan 60 jaar.

Telefonisch of online inplannen
Alle mensen geboren in 1936 of eerder kunnen nu telefonisch een afspraak maken. Ook via de website www.coronavaccinatie-afspraak.nl kan er 24 uur per dag een afspraak worden ingepland voor de boostervaccinatie. Hiervoor is een DigiD-inlogcode nodig. Telefonisch een afspraak inplannen kan via het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer 0800-7070. Dit kan iedere dag tussen 08.00 en 20.00 uur

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties