Heusden laat aanvraag tot sloop te lang liggen

Foto: FPMB Erik Haverhals

De gemeente Heusden heeft een aanvraag tot sloop van gebouwen op het voormalige Jonker Fris-terrein, net buiten de vesting te lang laten liggen, dat de vergunning nu automatisch verleend moest worden.

Een ambtenaar erkende dat de afhandeling van de sloopaanvraag niet verliep zoals gemoeten. De gemeente had nog wat aanvullende vragen nadat de vergunning was aangevraagd. Terwijl er werd gewacht op antwoorden, ging de tijd voorbij waarin Heusden een besluit moest nemen over de sloopaanvraag. Het gevolg daarvan is dat de vergunning automatisch, ‘van rechtswege’ zoals dat heet, moest worden verleend.

De Bewonersvereniging Vesting Heusden heeft bezwaren tegen de sloopvergunning en noemt de automatisch verleende vergunning “onbegrijpelijk”. Overigens, ze zijn niet tegen de sloop op zich. “Het gebouw mag weg, het is een aanfluiting. Het gaat ons vooral om de gevolgde procedure”, laat Frank van der Velden namens de Bewonersvereniging Vesting Heusden aan het Brabants dagblad weten.

Bron: HTR

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen