Informatie- en discussieavond over Ondermijning op zaterdag 19 maart

Foto: WGF

Op zaterdag 19 maart organiseert de cultuurcommissie van Het Gouverneurshuis / Het Ravelijn in Heusden een informatie- en discussieavond over Ondermijning. Kaarten voor deze avond kunt u reserveren via de website www.gouverneurshuis.nl. De entreeprijs  bedraagt  € 12,50. De zaal is open vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur is de aanvang. U vindt het Gouverneurshuis aan de Putterstraat 4 te Heusden.

In 2017 verscheen het boek De achterkant van Nederland van hoogleraar Pieter Tops en journalist Jan Tromp. Het beschreef treffend hoe onder- en bovenwereld meer en meer verstrengeld raken. Dit boek schudde bestuurders, politici en justitie wakker. Sindsdien is ondermijning een niet meer weg te denken bespreekpunt bij alle betrokken beleidsmakers en uitvoerenden.

Ieder jaar wordt er in Nederland 16 miljard euro witgewassen. Drugscriminaliteit kost de Nederlandse samenleving samenleving 3 tot 4 miljard. Een mega probleem waar velen zich jaarlijks het hoofd over breken om de schade terug te dringen.

De informatie- en discussieavond in het Gouverneurshuis gaat dieper in op zaken als definitie, oorzaken, wetgeving, de rol van de media, strafrecht en bestuursrecht, grenzen en uiteraard ook de effecten op ieders sociale omgeving.

Gespreksleider Leo Swaans verwelkomt en bevraagt drie deskundige gasten.

Jan Hamming, voormalig burgemeester van Heusden en nu van Zaanstad, vecht al jarenlang tegen ondermijnende activiteiten. Voor hem is de georganiseerde criminaliteit het gif voor onze samenleving.

Bart Nieuwenhuizen was hoofdofficier van justitie in Den Haag. Hij stond bekend als ‘Mister Hennep’. In 2018 verliet hij het Openbaar Ministerie en volgde de opleiding tot rechter. Thans is hij raadsheer bij het gerechtshof in Den Bosch.

Jan Tromp is jarenlang werkzaam geweest bij VARA radio en televisie. Daarna maakte hij de overstap naar de Volkskrant als adjunct-directeur en Amerika-correspondent. Hij interviewde o.a. Prins Bernard en schreef boeken over Francine Houben en Hans Andersson. In 2017 verscheen, geschreven samen met hoogleraar Pieter Tops, de bestseller ‘De achterkant van Nederland’.

Wees er snel bij want vol is vol. Tickets te bestellen https://gouverneurshuis.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen