IVN De Waerdman-De Langstraat organiseert wandeling

Foto: Heusden Nieuws

IVN De Waerdman-De Langstraat organiseert op zondag 3 juli 2022 een wandeling door een deel van het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. De ongeveer twee uur durende wandeling start om 10.00 uur en is gratis. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

De gidsen wandelen met u door Landgoed Plantloon en wijzen u op de vele natuur en cultuurhistorische waarden. Het Landgoed is één van de laatste restanten van de Brabantse broekboslandschapcultuur. Al sinds de 13e eeuw bestaat het gebied uit enkele boerenhoeven, bossen, akkers en weiden en woeste gronden. Het heeft een sfeer van een landgoed in Engelse landschapstijl, met fraaie lanen, loofbossen, hoeves en weilanden met houtwallen.  De karakteristieke lanen met eiken en beuken, de afwisseling van het bos met landbouwgronden, pittoreske boerderijen en de sporen van de voormalige turfhandel maakt een bezoek voor iedereen boeiend.

Bijzonder is hier een restant van een turfvaart die rond 1400 is gegraven om de turf te vervoeren van Kaatsheuvel naar ‘s-Hertogenbosch. Het gebied vormde het toneel van de mens in gevecht tegen water en stuivend zand, maar ook dat van grensconflicten tussen de rivaliserende Heren van Loon op Zand, Waalwijk en Baardwijk. Het landgoed maakt sinds 1968 deel uit van de eigendommen van de Vereniging Natuurmonumenten.

De startlocatie is de parkeerplaats Hoefsvenlaan (voormalig zwembad) te Waalwijk.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Reacties

Cookieinstellingen