Kans op regen tijdens carnaval tot en met zondag

Foto: Heusden.nieuws.nl Aline van den Broek

Carnavalisten moeten zich de komende dagen instellen op regen, zo blijkt uit de weersverwachtingen. Ook bezoekers van en deelnemers aan carnavalsoptochten op zondag moeten rekening moeten houden met wat buien. Voor carnavalsmaandag en -dinsdag wordt een zwaarbewolkte hemel verwacht.

Vanavond wordt de neerslag weer iets actiever en trekt dan van noord naar zuid over het land. Daar achteraan klaart het vanuit het noorden ook wat op, maar de storing blijft nog even over onze omgeving zwabberen. De minima blijven aan de hoge kant, het koelt vannacht af tot tussen 5 en 10 graden.

Morgen staat er minder wind dan op de vrijdag, al kan het rond het middaguur nog wel even stevig waaien vanuit het westen. De dag verloopt wederom grijs en af en toe nat. In het hele land valt af en toe wat regen of een bui. Het lijkt erop dat de meeste neerslag in het noorden van het land gaat vallen. Tussendoor zijn er zeker ook flinke droge perioden en koud is het nog altijd niet met maxima tussen 10 en 13 graden. De meeste kans op een streepje zon is er langs de west- en noordkust.

Ook in de nacht naar zondag blijft dezelfde storing nog in onze omgeving rondzwalken, en valt her en der nog wat regen. Zondag overdag valt vooral in het zuiden en oosten nog wat regen, elders is het nagenoeg droog, maar blijft het wel bewolkt. De wind, die zich redelijk koest houdt, zoekt dan even de noordwesthoek op, waardoor het wat frisser is: het wordt 7 tot 10 graden.

Na het weekend zou een hogedrukgebied voor rustiger weer zorgen, maar in de laatste berekeningen lijkt dat net niet te lukken. Maandag waait het ook vrij stevig uit het westen, met een windkracht 6 aan de kust. Ook blijven de wolkenvelden overheersen en valt opnieuw een kleine hoeveelheid regen, al komt in het westen de zon er ook door. We blijven nog altijd in bijzonder zachte lucht zitten, en ook dan komt de temperatuur weer vrijwel overal in de dubbele cijfers terecht.

Dinsdag gaat daar nog een schepje bovenop, met dan mogelijk opnieuw 14 graden in het zuiden. De dagen daarna gaat de temperatuur iets zakken. Verder verandert er voorlopig weinig; de bewolking blijft de overhand houden, en vrijwel elke dag valt wel wat regen, al blijven het voorlopig steeds kleine hoeveelheden.

Bron: Weer.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen