Historische Reeks zoekt schrijvers

jun 14 , 17:00 Nieuws
omslaghr deel30
Voor een nieuw boek over de geschiedenis van de streek zoekt de Historische Reeks Land van Heusden en Altena mensen die daar een bijdrage aan willen leveren.
De veelzijdigheid van de Historische Reeks vraagt schrijvers uit alle windstreken van de streek met een diversiteit aan interesses. Artikelen kunnen bijvoorbeeld gaan over: de geschiedenis van een dorp, de geschiedenis van een bijzonder gebouw, een periode (of een detail ervan) in de geschiedenis van Altena of Heusden, een (bijna) verdwenen beroep of gebruik, een markant persoon of organisatie. Zo lang er maar een duidelijke link is met onze
omslaghr deel30
streek.
De Reeks heeft de afgelopen decennia 30 boeken met artikelen over de geschiedenis van de streek voortgebracht. Een nieuw stichtingsbestuur wil de uitgave van dergelijke boeken met voornamelijk populair-wetenschappelijke artikelen voortzetten. Inmiddels hebben zich de eerste schrijvers gemeld en zijn er artikelen in wording. Maar er is nog volop ruimte voor nieuwe schrijvers die met een artikel een bijdrage willen leveren aan het boek.
Heb je zin om met een artikel een bijdrage te leveren aan het boek? Het mag zowel een kort als een langer artikel zijn. Het kan zijn voor het boek van 2025 of een later jaar. Neem dan contact met ons op via [email protected].
Heb je wel een onderwerp maar ben je niet zo'n ervaren schrijver? Wij willen je helpen met opbouw van een tekst en redactionele adviezen.
Over de Stichting Historische Reeks Land van Heusden en Altena De Stichting Historische Reeks Land van Heusden en Altena is in 1990 opgericht. Ons doel is om de geschiedenis van de streek bekend te maken bij een breed publiek. Hiervoor geven we regelmatig een boek uit. Zie ook: hier
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief.
en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk
voor agenda

< Volg HeusdenNieuws ook via

< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een