CDA Brabant benadrukt belang van bereikbaarheid en toegankelijkheid in Heusden bij nieuwe busverbindingen

jun 14 , 18:30 Nieuws
lijn 136
Tijdens een themabijeenkomst van de Provinciale Staten van Noord-Brabant heeft Noah Brok, burgerlid van het CDA Brabant, het belang van bereikbaarheid en toegankelijkheid van het openbaar vervoer in Heusden onderstreept. Brok benadrukte dat de nieuwe concessie voor busverbindingen, die tien jaar zal lopen, cruciaal is voor de mobiliteit in Heusden en een grote impact zal hebben op de levenskwaliteit van de
inwoners, met name studenten en ouderen.
Een van de belangrijkste punten voor het CDA is het behoud van goede busverbindingen in Heusden. Brok wees op de noodzaak om bushaltes dichtbij te houden, vooral voor ouderen in kernen zoals Heusden, Herpt en Hedikhuizen. "Het verdwijnen van bushaltes wordt gezien als een versnelling van het openbaar vervoer, maar in werkelijkheid betekent dit een verschraling van de dienstverlening," aldus Brok.
Hij vroeg specifieke aandacht voor het behoud van buslijnen 135 en 136, en stelde de vraag of deze lijnen dezelfde dienstregeling zullen behouden. "We moeten ervoor zorgen dat de bereikbaarheid van onze kleine kernen gewaarborgd blijft," benadrukte Brok. Daarnaast riep hij op om dieselbussen snel te vervangen door elektrische bussen om de duurzaamheid van het openbaar vervoer te verbeteren. Brok benadrukte ook het belang van het herintroduceren van de nachtbus, een maatregel die volgens hem de bereikbaarheid van Heusden in de late uren aanzienlijk zou verbeteren. "Het opnemen van een nachtbusverbinding naar Tilburg en Den Bosch in het programma van eisen zou een belangrijke stap zijn," stelde Brok.
Tot slot vroeg Brok naar de overwegingen van het college met betrekking tot stedenbouwkundige ontwikkelingen en hoe deze worden meegenomen in het programma van eisen. Hij pleitte voor een goede ontsluiting van nieuwe wijken en benadrukte het belang van mobiliteitshubs en buurtbussen die Heusden verbinden met grotere steden zoals Den Bosch en Oss. "Het is van groot belang dat Heusden goed bereikbaar blijft voor iedereen, van jong tot oud," aldus Brok. "We moeten ervoor zorgen dat het openbaar vervoer in onze regio betrouwbaar en toegankelijk is, zodat iedereen er gebruik van kan maken."
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief.
en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk
voor agenda

< Volg HeusdenNieuws ook via

< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een