Nu & Morgen week 39 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 39 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 39 aandacht voor Maand van de ontmoeting, Gezonde financiële positie voor volgende gemeenteraad, Reclyclen van drinkpakken, Woningen Geerpark, Meet Up 8 oktober.

Maand van de ontmoeting
De maand oktober staat in het teken van ontmoeten binnen de gemeente Heusden. Onze gemeente barst van de verenigingen, stichtingen, clubs en activiteiten. Met ruim 150 verenigingen, stichtingen en clubs en alleen al deze maand meer dan tweehonderd activiteiten is er altijd wel iets waar je bij kunt aansluiten. Zie verder hier

Gezonde finaciële positie voor volgende gemeenteraad
Het college van B&W heeft de begroting 2022 aangeboden aan de gemeenteraad. Dit is de laatste begroting van de bestuursperiode 2018-2022. Met deze begroting worden de financiën van de gemeente overgedragen aan de volgende gemeenteraad en het volgende college. Deze treden aan na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Zie ook Geen bezuiningen voor de gemeente Heusden

Reclyclen van drinkpakken
Drinkpakken zijn gemaakt van gelamineerd karton. Daardoor kun je het niet weggooien bij papier of karton. Maar wist je dat drinkpakken wel gerecycled kunnen worden? Een leeg pak vouw je op, je doet de dop erop en daarna gooi je het bij het PMD-afval.
Na inzameling haalt een sorteringsfabriek de drinkpakken uit het andere afval. Daarna worden de verschillende materialen van het pak gescheiden. Denk dan aan het papier, de folie en het aluminium. Hier worden dan weer nieuwe grondstoffen van gemaakt! Van die nieuwe grondstoffen worden dan bijvoorbeeld pennen, dozen of krantenpapier gemaakt.
Tip!
Knijp je vla- en yoghurtpakken goed uit. Dan kunnen ze makkelijker gerecycled worden. De dop is ook recyclebaar dus schroef deze weer terug op het pak. Dat is ook handig omdat er dan ook geen restjes uit het pak lekken wat het andere afval vies maakt.

Woningen Geerpark
Alle woningen in Tot Morgen fase 2 zijn verkocht! Binnen vier maanden hebben de 36 nieuw te bouwen woningen in dit plandeel een koper gevonden. De bouw start aansluitend aan de oplevering van de eerste bouwfase.

Meet Up 8 oktober
Vrijdag 8 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Energiek Heusden organiseert op deze dag een Meet-Up in de Voorste Venne. De bijeenkomst begint om 19.00 uur. Lokale duurzame energie maken we samen! Van praten naar doen! Zie verder Meet Up energiecoöperatie Energiek Heusden 8 oktober

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 39-2021

Nu & Morgen week-38-2021 Nu & Morgen week 38-2021
Nu & Morgen week-37-2021 Nu & Morgen week 37-2021
Nu & Morgen week-36-2021 Nu & Morgen week 36-2021
Nu & Morgen week-35-2021 Nu & Morgen week 35-2021
Nu & Morgen week-34-2021 Nu & Morgen week 34-2021

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Reacties

Cookieinstellingen