Nu & Morgen week 1 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 1 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 1 aandacht voor de jaarwisseling in Heusden. luiercontainers, word vrijwilliger, hulp bij (beter) leren, lezen, schrijven, rekenen en digitale vragen, maak het ze niet te makkelijk, zonne- en windenergie.

De jaarwisseling in Heusden
De jaarwisseling is verlopen zoals we van tevoren hadden ingeschat. Het overlast van vuurwerk was in aanloop naar de jaarwisseling al hoorbaar. In de avond vulden ook de Heusdense luchten zich met allerlei kleuren en knallen. Hier zat ook zwaar en illegaal vuurwerk tussen. Ondanks dat dit niet de bedoeling was zijn we blij dat onze hulpverleners hun werk hebben kunnen doen. De brandweer moest meerdere keren uitrukken voor kleinere buitenbranden. Er hebben geen grote incidenten plaatsgevonden die de openbare orde en veiligheid hebben verstoord in Heusden.
Op dit moment brengen we in kaart hoe groot de schade is die tijdens deze jaarwisseling is ontstaan. Op onze website lees je binnenkort een bredere terugblik op de jaarwisseling. We wensen jou en jouw geliefden geluk, gezondheid en het allerbeste toe in 2022.

Luiercontainers
Steeds meer inwoners worden bewust duurzamer. Zo zijn er velen die hun baby- en incontinentieluiers gescheiden aanbieden. Op verschillende locaties, zoals bij de milieustraat, enkele scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven, staan hiervoor speciale containers. Deze locaties zijn gebonden aan openingstijden en daardoor niet altijd bereikbaar. Om dit wel mogelijk te maken is er in Vlijmen gestart met een proef. Zie verder Proefcontainers voor baby- en incontinentieluiers in de openbare ruimte

Word vrijwilliger
Heb jij goede voornemens voor in het nieuwe jaar? Denk eens aan vrijwilligerswerk. Je helpt hiermee een ander, maar vooral ook jezelf! We merken namelijk dat mensen die een ander helpen zelf ook groeien, nieuwe ervaringen beleven en nieuwe contacten opdoen. Win-win dus.
In onze gemeente zijn er veel vrijwilligersorganisaties waarbij je kunt aansluiten. Kijk eens op de website van Bijeen www.bijeenheusden.nl onder ‘alles over zorg & welzijn’ en dan onder ‘vrijwilligerswerk of -hulp’. Daar vind je een overzicht van alle vrijwilligersorganisaties in de gemeente Heusden. Of kijk op de vacaturebank Midden-Brabant. Hierin staan vrijwilligersvacatures bij verschillende organisaties. Meer informatie vind je op www.vrijwilligershuisheusden.nl

Hulp bij (beter) leren, lezen, schrijven, rekenen en digitale vragen
Wil je de maatregelen tegen verspreiding van het virus beter leren begrijpen? Of wil je leren hoe je moet mailen en foto’s sturen naar
de (klein)kinderen? Dat kan. Taalhuis Heusden biedt hulp. Zie verder
Taalhuis Heusden biedt hulp bij lezen, schrijven, rekenen en digiral vragen

Maak het ze niet te makkelijk
Steeds vaker kopen we allerlei (tweedehandse) spullen via internet, bijvoorbeeld via Marktplaats. Helemaal nu veel winkels gesloten zijn vanwege de landelijke coronamaatregelen. Soms is de prijs online te mooi om waar te zijn.
En voor je het weet, koop je een gestolen product. Je maakt je dan (per ongeluk) schuldig aan heling. Dit kun je voorkomen door te controleren of een tweedehands product bij de politie als gestolen geregistreerd staat. Hiervoor heb je het serienummer van een product voor nodig. Kijk op Stopheling.nl of download de app Stopheling.
De beste tip die wij kunnen geven: Koop lokaal en steun onze Heusdense ondernemers die in zwaar weer zitten tijdens deze lockdown.

Zonne- en windenergie
De ‘Evaluatie Visie zonne-energie en Kadernotitie windenergie’ is op 21 december 2021 door de gemeenteraad vastgesteld. Enkele conclusies uit deze evaluatie:
Zonne-energie
We zien een verdubbeling van het aantal zonnepanelen op daken in anderhalf jaar tijd. Ook wordt het plan Zonnepark Hooibroeken ontwikkeld.
Windenergie
Bij ontwikkelaars en grondeigenaren is voldoende animo om windmolens te realiseren, maar het vinden van draagvlak bij omwonenden blijkt lastig. Om onze ambities voor opwek van duurzame energie te halen, is het wenselijk gebleken om daarbij als gemeente meer de regierol te pakken. In een nieuwsbericht op www.heelheusdenduurzaam.nl lees je hier meer over

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 01-2022

Nu & Morgen week-52-2021 Nu & Morgen week 52-2021
Nu & Morgen week-51-2021 Nu & Morgen week 51-2021
Nu & Morgen week-50-2021 Nu & Morgen week 50-2021
Nu & Morgen week-49-2021 Nu & Morgen week 49-2021
Nu & Morgen week-48-2021 Nu & Morgen week 48-2021

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

r

Reacties

Cookieinstellingen