Nu & Morgen week 31 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 31 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 31 aandacht voor hogere opkomst gemeenteraadsverkiezzingen, duurzame besparing,  maak het ze niet te makkelijk, evenementen tijdens La Vuelta en bezoek aan de milieustraat.

Hogere opkost gemeenteraadsverkiezingen
Op 14, 15 en 16 maart waren de gemeenteraadsverkiezingen. Het opkomstpercentage in onze gemeente was 48,5 procent. We zijn blij met de inwoners die naar de stembus zijn gekomen. Maar elke stem telt! Daarom hopen wij voor over vier jaar op een hoger opkomstpercentage. In de tussenliggende periode willen wij hier actief op inzetten. Daarvoor is het allereerst belangrijk om inzicht te hebben in wat voor jou als inwoner maakt dat je wel of niet gaat stemmen. Om hier informatie over te krijgen, doen we op dit moment onderzoek via ons inwonerpanel. Lees hier verder

Duurzame besparing
Elke 2 maanden je autobanden oppompen is een kleine moeite waardoor je veiliger én zuiniger rijdt. Omdat je banden langzaam leeglopen, moet je er regelmatig wat lucht bij doen. Als je dat trouw doet, bespaar je zo’n 60 euro per jaar. Dat is een tientje per keer! Op de website van Milieu Centraal lees je hier nog meer tips over.

Maak het ze niet makkelijk
Ga je deze zomer een dagje weg of op vakantie? Wees dan alert! Doe goed je deur op slot, je ramen dicht, een lichtje aan en doe alsof je thuis bent. Of je nu een paar uur of een paar weken weggaat. Laat koffiekopjes staan en zorg voor een bewoonde indruk door automatische verlichting.
Wil je meer tips lezen? Kijk eens op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

Evenementen tijdens La Vuelta
Staat zaterdag 20 augustus al in jouw agenda? De wielerronde La Vuelta komt dan door onze gemeente. Op die dag en in aanloop naar deze dag toe zijn er verschillende evenementen in onze gemeente. Café Den Braai in Vlijmen organiseert dan bijvoorbeeld ‘Fiësta Familia Playa den Braya’. Een evenement met livemuziek, een groot buitenterras met activiteiten voor kinderen, een podium met tango- en flamengodansers! De wielerronde is te volgen op grote videoschermen. Ook Café Kareltje in Heusden zorgt deze dag voor extra gezelligheid. Kijk op www.heusden.nl/vuelta voor de evenementen in onze gemeente.

Bezoek aan de milieustraat
Voor het inleveren van grofvuil kun je als inwoner van de gemeente Heusden (uitsluitend particulieren) bij de Milieustraat aan de Duinweg in Drunen terecht.
Wist je dat bij een bezoek aan de milieustraat altijd je afvalpas nodig hebt? Neem daarom bij een bezoek aan de milieustraat altijd je afvalpas mee! Let op! Vanaf dit najaar kun je alleen nog met PIN betalen bij de milieustraat.
Openingstijden milieustraat

Maandag Gesloten
Dinsdag 13.00 – 16.00 uur
Woensdag 13.00 – 16.00 uur
Donderdag 13.00 – 16.00 uur

 

Vrijdag 13.00 – 16.00 uur
Zaterdag 09.00 – 15.00 uur
Zondag Gesloten

 

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 31-2022

Nu & Morgen week-30-2022 Nu & Morgen week 30-2022
Nu & Morgen week-29-2022 Nu & Morgen week 29-2022
Nu & Morgen week-28-2022 Nu & Morgen week 28-2022
Nu & Morgen week-27-2022 Nu & Morgen week 27-2022
Nu & Morgen week 26-2022 Nu & Morgen week 26-2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen