Nu & Morgen week 44 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 44 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 44 aandacht voor ruilbeurzen spaaractie, herdenkingen bevrijding en stadhuisramp, wegwijs in mediaopvoeding, oud papier scheiden en ontmoetingen blijven doorgaan.

Ruilbeurzen actie
De spaaractie voor het plaatjesalbum ‘Heusden, meer dan 25 jaar historie’ loopt op 4 november af. Het album geeft een fraai overzicht van de geschiedenis van de gemeente Heusden. De afgelopen weken is er flink gespaard en onderling geruild! Zo proberen liefhebbers hun album vol te krijgen. Lees hier voor meer informatie.

Herdenkingen bevrijding en stadhuisramp
Op vrijdag 4 november staat men zoals elk jaar stil bij twee oorlogsgebeurtenissen in de gemeent Heusden. Zo is er in de middag een herdenking bij het pijlmonument in Drunen en in de avond staat men stil bij de stadhuisramp in Heusden.  Lees hier verder.

Wegwijs in mediaopvoeding
Webinar op maandag 7 november van 19:30 tot 20:30 uur
GGD Hart voor Brabant organiseert een webinar over mediaopvoeding voor de allerkleinsten (0-4 jaar). Hoe kun je jouw kind het beste begeleiden bij mediagebruik en wat is belangrijk voor een goede mediaopvoeding? Je krijgt hierover heldere informatie en bruikbare tips. Je kunt je aanmelden via www.ggdhvb.nl/webinars

Oud papier scheiden
Nederlanders zijn goed in het scheiden van oud papier en karton: we leveren ruim driekwart van al het oud papier en karton gescheiden in. Toch blijkt uit onderzoek dat de vervuiling van het gescheiden ingezamelde oud papier en karton toeneemt.
Oud papier en karton is alleen recyclebaar als het schoon, droog en apart van ander afval wordt ingezameld. Vervuilde reststoffen kunnen het recyclingprocesverstoren. Meer vervuiling leidt tot hogere verwerkingskosten en zorgt ervoor dat er minder recyclebaar papier en karton overblijft.
Wat mag er dan allemaal bij het oud papier en wat liever niet?
Kranten, folders, enveloppen, wc-rolletjes en kartonnen dozen: het mag allemaal bij het oud papier. Papier kan goed gerecycled worden tot nieuw papier. Melkpakken en sappakken horen niet in de papierbak maar bij het plastic afval: er zit een plastic en/of aluminium laagje in. Zit er plastic om je tijdschrift of reclamefolders? Haal dat er eerst af voor je ze in de papierbak gooit.

Ontmoetingen blijven doorgaan
De hele maand oktober stonden we stil bij het thema eenzaamheid. Helaas stopt eenzaamheid niet na deze maand. Het aanbod van activiteiten gelukkig ook niet. Het hele jaar door zijn er allerlei activiteiten in onze gemeente gericht op ontmoeten en samen zijn. Je vindt ze op www.komerbijheusden.nl. Met de activiteitenzoeker vind jemakkelijk en snel activiteiten bij jou inde buurt.
Een aantal voorbeelden zijn:
• Koffieleuten.
Gezellig een praatje maken. Elke eerste vrijdag van de maand in de bibliotheek Drunen; elke tweede zaterdag van de maand in de bibliotheek Vlijmen.
• Buurtsport Meiden.
Activiteiten voor meiden uit groep 7 en 8. Elke maandagmiddag (Drunen) en vrijdagmiddag (Oudheusden).
• Film met een bakske.
Populaire film in de Voorste Venne met nazit voor senioren. Elke derde maandagmiddag van de maand.
Zoek je aansluiting bij mensen die hetzelfde meemaken als jij op dit moment? Kijk op www.komerbijheusden.nl voor verschillende groepen die regelmatig samenkomen. Er zijn fijne bijeenkomsten voor jonge moeders, mensen die met rouw of verlies te maken hebben, Long COVID patiënten, (jonge) mantelzorgers

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 44-2022

Nu & Morgen week-43-2022 Nu & morgen week 43-2022
Nu & Morgen week-42-2022 Nu & Morgen week 42-2022
Nu & Morgen week-41-2022 Nu & Morgen week 41-2022
Nu & Morgen week-40-2022 Nu & Morgen week 40-2022
Nu & Morgen week-39-2022 Nu & Morgen week 39-2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen