Haarsteeg en Vlijmense Boys nog steeds in degradatiestrijd

In de derde klasse C deed RKDVC zich zondagmiddag ernstig tekort in de derby tegen Vlijmense Boys: 1-1. Door een 5-0 nederlaag staat Haarsteeg nu laatste, Nieuwkuijk won van VCB, SC Elshout pakte een punt en HHC’09 en FC Drunen wisten niet te winnen.

De thuisclub legde zeker voor de rust veel meer energie in dit duel. Dat leverde ook verschillende kansen op, maar die werden soms op wel erg knullige wijze verkwanseld.  Vlak voor de rust was het toch raak, een treffer van Bauke Bakkers. Bij de eerste de beste fatsoenlijke aanval van de Boys na de hervatting werd het gelijk, een kopbal van Ayoub Bakkali.
Nieuwkuijk had geen kind aan degradatiekandidaat VCB: 4-1. Na vier minuten was het al raak, een treffer van Brent de Wijs.  “Toen wist ik al dat we gingen winnen”, zegt trainer Patrick Berkelmans.  Winnen, het helpt ook twee andere noodlijdende clubs in de gemeente Heusden: Haarsteeg en Vlijmense Boys.  “We doen dus onze sportieve plicht.  We doen het ook voor onszelf.  Want we willen met een goed gevoel aan de nacompetitie beginnen.”
Haarsteeg ging bij Zwaluw VFC hard onderuit:: 5-0. Trainer Roger Schouwenaar viel op dat zijn ploeg mentaal heel kwetsbaar is. “De koppies gingen al snel hangen.” Zelf vindt hij dat het glas halfvol is. “Als we de laatste twee wedstrijden winnen, handhaven we ons gewoon.”

Stand Naessen Derby Cup

In de vierde klasse D kon SC Elshout zijn laatste thuiswedstrijd tegen Viola  niet in een zege omzetten: 1-1. In een matige wedstrijd zette spits Thom van Delft Elshout nog wel op een voorsprong, maar die was binnen twee minuten weer teniet gedaan.
HHC’09 ging onderuit bij GSBW: 3-2. De ploeg is kampioen in het ombuigen van een een achterstand, in Goirle ging tot twee maal toe een voorsprong teloor.  Trainer Senad Hadzic zat er niet mee. “Eerlijk is eerlijk: GSBW was beter. Die had ook meer kwaliteit op de bank zitten.”

In de vijfde klasse C moest FC Drunen bij LSV Boxtel het onderspit delven 3-2. Steven Lisay en Leroy van der Mierden bogen nog een achterstand om in een voorsprong.  Het bleek niet de opmaat naar de derde competitiezege.