Coen Vermeltfoort 10e op NK Wielrennen

Coen Vermeltfoort van Alecto wielerploeg is als 10e geëindigd op net Nederlands Kampioenschap wielrennen in Ede. De overwinning was voor Fabio Jakobsen en de andere Vlijmenaar Lars Boom werd 42e.

Fabio Jakobsen zat bij de Nederlandse kampioenschappen als enige renner van de Belgische ploeg Deceuninck – Quick-Step geïsoleerd in het peloton en moest hopen dat andere ploegen het gat met de kopgroep van negen zouden dichtrijden. “Het was voor mij het enige scenario waarin ik kon winnen, wachten en sprinten.”

De 22-jarige wielrenner uit Gelderland won de sprint van een groep van 28 renners waaronder Vlijmenaar Vermeltfoort in Ede met overmacht, voor Moreno Hofland en Bas van der Kooij. Lars Boom kwam op 43 seconden van de winnaar als 42e over de streep

Kamperland – the Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Lars Boom pictured during the presentation of the Roompot – Charles Cycling Team in de Banjaard Residence (Roompot) – photo Davy Rietbergen/ Cor Vos © 2018