SC Elshout start met winst in competitie

Zondag de wedstrijd tegen WEC uit Wijbosch. Op deze prachtige zomerse dag, met een zwart randje vanwege het overlijden van Sjaak Moonen, start de competitie 2019 – 2020. SC Elshout won in Schijndel met 1-2 van WEC en begint goed aan de competitie

Elshout begint iets sterker aan de wedstrijd. Dit leidt in de 7e min tot de eerste kans van Thijs. Elshout blijft kansen creëren die helaas niet leiden tot de 0-1. In de 25e min is er een drinkpauze (zie foto). Vanaf de drinkpauze gaat het gelijk op. In de 40e min is er een grote kans voor WEC. De bal valt stil en er is een scrimmage voor de goal. De bal gaat er niet in. In de 43e min komt Elshout op een verdiende 1-0 voorsprong door Thom na een mooie voorzet van Remco. In de 44e min een grote kans voor WEC. Deze wordt weggewerkt maar toch valt de 1-1. In de 45e min komt Elshout toch weer op voorsprong naar een goede bal van Sven en een mooie afronding van Thom.

De tweede helft begint. Deze is minder spectaculair dan de eerste helft. De wedstrijd gaat gelijk op. WEC voert de druk langzaam op en Elshout verdedigt vooral goed. WEC krijgt een aantal kansen. Elshout houdt stand en daardoor is de eerste overwinning een feit. Knappe overwinning van Elshout, die wordt opgedragen aan Sjaak.