De Heide en Duinen ATB Tocht 2019

Foto: Fotogroep Vlijmen

Ook dit jaar organiseert Toerclub Vlijmen (TCV) op zondag 10 november een veldtoertocht voor mountainbikers en cyclocrossers.  Sinds 1987 wordt jaarlijks, op de twee zondag van november, door TCV tot genoegen van de deelnemers een dergelijke tocht georganiseerd.

Het is de organisatoren van deze tocht wederom gelukt om 2 uitdagende routes te maken in een mooie gezonde omgeving. Het behoud van de natuur en de veiligheid van de deelnemers zijn daarbij belangrijke factoren. Uiteraard hebben de deelnemers zelf daarbij zelf ook een belangrijke rol. De routes zijn in zijn geheel uitgepijld.

Er is in de directe omgeving van de start voldoende parkeerruimte en er wordt een bewaakte fietsstalling ingericht. Daarnaast kan er gebruikt gemaakt worden van een aantal gratis voorzieningen, zoals een bewaakte fietsenstalling, de mogelijk om de fiets af te spuiten, toilet- en douchegelegenheid gescheiden voor mannen en vrouwen en een bevoorradingpost voor beide routes.

De kosten voor de deelnemers worden zo beperkt mogelijk gehouden en bedragen € 5,=. Leden van NTFU, KNWU en VWB betalen slechts € 4,=.

Het verblijven in de natuur is aan steeds meer regels gebonden. Daarom is en wordt de samenwerking met de beheerders van de gebieden door de Toerclub steeds verder geïntensiveerd. Recentelijk is met Natuurmonumenten, waar de Toerclub ook lid van is, gesproken over mogelijkheden om zowel de natuur als het gebruik van die natuur aantrekkelijk te houden. In de nabije toekomst zullen hierover opnieuw concrete afspraken worden gemaakt.

Ook dit jaar is de mogelijkheid om een route van 30 of 50 kilometer te rijden. Uiteraard is het voor de diehards mogelijk om beiden routes te rijden. De start en finish is in Vlijmen. Starttijd ligt tussen 08.30 en 10.00 uur vanaf kantine aan de Hoge Heide 8 te Vlijmen. Vooraf inschrijven kan via de website https://www.toerclubvlijmen.nl/veldtoertocht/ en via

https://www.fietssport.nl/details/toertocht/id/48686

Meer gedetailleerde informatie over deze happening is te vinden op de website van Toerclub Vlijmen, Facebook, op posters en op website van Fietssport. Dit is wederom de kans om tijdens een sportieve uitdaging te gaan genieten van een mooie gevarieerde natuurlijke omgeving.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen