RKVV Nieuwkuijk moet genoegen nemen met een gelijkspel

De wedstrijd tegen BVV begon zondag om 14.00 uur. De meeste Kuijkse supporters hadden dat goed in de agenda gezet.  BVV is in tegenstelling tot Nieuwkuijk het seizoen niet heel goed begonnen. Feit is dat Nieuwkuijk het vaak wat lastiger heeft tegen Bossche elftallen. Om die reden van onderschatting aan Kuijkse zijde geen sprake.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Nieuwkuijk op voorsprong. Een goede ingreep van Rob zorgde dat de bal over de zijlijn ging. BVV dacht een ingooi voor BVV, maar de scheidsrechter beslist anders. Rob was scherp en stuurde met zijn snelle ingooi Roy diep. Roy maakte via binnenkant paal in de korte hoek beheerst de 0-1. Tussen minuut 10 en 20 kreeg Nieuwkuijk wat mogelijkheden. Tot de 22ste minuut was de wedstrijd onder controle. In deze minuut zet een aanvaller van BVV stevig zijn lichaam in een duel, draaide weg en nam de bal op de slof. Ook hier via het aluminium in de hoek: 1-1.

In de tweede helft begon Nieuwkuijk goed. Dat leidde in de 48ste minuut tot een mooie aanval over rechts. Bas zet de bal perfect voor op Max: 1-2. Het overwicht van Nieuwkuijk duurde tot de 60ste minuut. Het gevoel was dat wanneer de 1-3 zou vallen, de punten in de tas mee naar Nieuwkuijk konden. BVV ging in het laatste half uur vol voor de gelijkmaker. Dat ging vaak via wat hoge ballen (al dan niet uit vrije trappen). Het was achterin steeds lastiger om dit onder controle te houden. In de 79ste minuut werd er nog een bal van de lijn gehaald. Blijft dit goed gaan?

Ondanks een man minder -in de 88ste minuut ontving een speler van BVV zijn tweede gele kaart- bleef BVV de bal in de 16 pompen. Een van de ballen viel net te hoog voor onze verdediging. BVV lette op: 2-2. Op zoek naar de 2-3 lukte vanwege de tijd helaas niet meer.  Het gevoel blijft dat er wellicht meer in had gezeten, al zal BVV wellicht hetzelfde denken.