RKDVC hoopt op betere tijden

Foto: Heusden Nieuws

Heusden Nieuws heeft uitgebreid stilgestaan bij de uitstekende prestaties van Vlijmense Boys in de eerste competitiehelft. Maar hoe is het de andere voetbalverenigingen vergaan?  Vandaag: derdeklasser RKDVC.

Met zes punten uit acht wedstrijden vindt RKDVC zich terug op de twaalfde plaats in de derde klasse B. Dat valt tegen. Trainer Edwin van Wijk heeft er wel een verklaring voor. “Dit seizoen hebben we een aantal nieuwe spelers in moeten passen. Het heeft tijd gekost om de goede balans in het elftal te vinden. De eerste wedstrijden waren wisselvallig en gaven we twee keer een voorsprong uit handen. Tegen Baardwijk zakten we door de ondergrens. Daarna hebben we het goed opgepakt tegen FC Engelen, Vlijmense Boys en Trinitas Oisterwijk. Alleen bleef de beloning uit, dat leverde slechts één puntje op. We hadden goede hoop om in december nog voor de winterstop stappen te zetten, maar corona dwarsboomde dat.” Tegen FC Engelen ging een record aan diggelen: negentien thuiswedstrijden waren de Drunenaren ongeslagen.

Edwin van Wijk denkt niet in doemscenario’s, al staat RKDVC maar net boven de streep. “We willen in de middenmoot eindigen. En volgend seizoen een stap zetten naar de top-5.” In ieder geval wil hij het seizoen afmaken. “Ik ben alweer voor het derde seizoen bezig bij RKDVC. Ik heb er nog niet eentje helemaal uit kunnen spelen.”

Zie ook Vierdeklasser SC Elshout presteert naar behoren

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen