Merel wint bij allereerste wedstrijd Turnen

Foto: INION

Afgelopen zondag mochten Zoë en Merel van Inion uit Heusden hun allereerste wedstrijd turnen. Zoë werd 8ste en Merel mocht het hoogste podium beklimmen en kreeg de gouden medaille omgehangen. Een dag eerder behaalden Chantal Kouwenberg een 3e plaats, Chantal Nannes 4e. Helaas waren de meiden uit de eerste wedstrijdronde wat sterker. Cecilia werd 7e van de 20+meisjes

De dames waren wat zenuwachtig maar konden gelukkig voldoende afleiding vinden tijdens het wachten. Ze begonnen op sprong, Merel vloog over de kast heen met de overslag en haar half in kon ze gelukkig mooi landen. Zoë deed ook een super mooie overslag! Op brug hadden ze beiden besloten om op te klimmen, maar deden allebei een mooie salto. Merel tikte net met haar tenen de stok aan en Zoë vergat een beetje te draaien en moest haar handen op de grond zetten. Op balk hadden ze beiden nog wat extra zenuwen, waardoor ze wat wiebelig waren. Maar beiden deden ze radslag alleen! Helaas vielen ze er wel af. Zoë deed een super mooie overslag af en Merel landde als een huis met de salto. Op vloer mochten ze voor het eerst hun oefening op muziek laten zien. Wat hadden ze gestraald. Zoë turnde mooi groot en overdreven helaas met de overslag met haar hand op de grond maar de stutrol was bijnaaa tot handstand. Merel turnde op save, waardoor ze ook mega netjes turnde. Ze viel een klein beetje om met het boogje, maar deed een hele mooie overslag. Ze hebben beiden hun eigen doelen behaald, waar iedereen enorm trots op zijn! Dames jullie hebben het kei goed gedaan vandaag, wees trots op jezelf!!

Ook voor Cecilia zit de eerste wedstrijd erop!! Cecilia begon op brug, wat had ze een zenuwen voor haar allereerste wedstrijd. Maar ze deed het super! Ze turnde een mooie brug oefening. Helaas op balk viel ze met de koprol maar ze deed een hele mooie handstand. Op vloer turnde ze een nette oefening. De koprol achterover ging goed zonder in te storten en op sprong deed ze een mooie handstand plof met bijna rechte benen. Chantal Nannes had helaas maar weinig getraind maar liet toch goede oefeningen zien. Op brug lukte haar ophurken en kon ze de salto op haar voeten landde. Radslag op balk lukte met hulp en ook arabier-salto op vloer landde ze op haar voeten. Chantal Kouwenberg sprong een nette overslag, kon mooi doorturnen op brug en deed haar radslag alleen op de balk!! Helaas viel ze er wel af. Op vloer lukt haar salto voorover met gemak! Voor beide Chantallen waren er al meiden uit hun niveau in de eerste wedstrijd geweest, maar Chantal Kouwenberg is 3de geworden van hun wedstrijdronde en Chantal Nannes 4de. Helaas waren de meiden uit de eerste wedstrijdronde wat sterker. Cecilia is 7de geworden van de 20+ meisjes! Onwijs knap!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen