Goede prestaties tijdens het NK skeeler in Achterveld

Foto: Skeeler Heusden

Gespannen sfeer, nerveuze blikken, afgelopen vrijdag 24 juni was Achterveld het decor voor het Nederlands Kampioenschap skeeleren op de weg. De beste skeeleraars van Nederland gaan het tegen elkaar opnemen om te bepalen wie zich de kampioen van Nederland mag noemen. Ook 2 rijders uit de gemeente Heusden hebben zich weten te plaatsen voor deze wedstrijd, Lars van de Griend en Lucas Fabrie.

In het centrum van Achterveld was een ronde van ongeveer 400 meter uitgezet. Voor het begin van de wedstrijd was er nog een flinke regenbui waardoor het parcours nat en dus verraderlijk glad was hetgeen de nodige valpartijen tot gevolg had.

De eerste wedstrijd van Lars was de zogenaamde one-lap waarbij in groepjes van 4 rijders het rondje zo snel mogelijk afgelegd moet worden. De eerste race verliep goed waardoor hij zich plaatste voor de halve finales. De finale werd hierop helaas niet gehaald waardoor hij eindigde op een verdienstelijke zesde plaats in het eindklassement van zijn leeftijdscategorie.

De volgende race voor Lars was de puntenkoers over 5000 meter waarbij er bij elke doorkomst punten te verdienen zijn. Er werd erg hard gereden en uiteindelijk kwam Lars als zevende over de finish. Lars: “Het was een zware wedstrijd, er werd echt hard gereden. Ik ben erg blij meet dit resultaat”.

Hierna was het de beurt aan Lucas voor zijn puntenkoers over 8000 meter. Ook in deze wedstrijd werd er weer verschrikkelijk hard gereden. Door het grote aantal deelnemers en het hoge niveau van de wedstrijd was voor Lucas uiteindelijk de 21-ste plaats het eindresultaat.

Voor Lars en Lucas is het een leuke en leerzame ervaring geweest. Van harte proficiat met jullie behaalde resultaten, allebei zeer goed gereden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen