Aagje is nieuwsgierig naar de politiek in Heusden: Aflevering Gemeentebelangen Heusden

Foto: Gemeentebelangen

Misschien heb je al eens gehoord van Aagje, die nieuwsgierige meid uit Heusden? In aanloop naar de aanstaande verkiezingen voor de gemeenteraad wil ze meer weten over de politieke partijen in haar gemeente. Natuurlijk gaat Aagje geen stemadviezen geven. Maar misschien helpt ze jou wel een beetje om beeld te krijgen van de politiek in Heusden?

Introductie
Deze keer is de beurt aan Gemeentebelangen Heusden. Dit is een lokale partij van en voor de mensen. Zij zoeken de samenwerking, onafhankelijk van hun landelijke politieke voorkeur, om met elkaar het beste te realiseren voor de inwoners van onze gemeente. Juist in deze tijd is samen optrekken belangrijker dan ooit, Aagje. Daarom willen wij niet alleen verbinding uitstralen, maar ook daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de verbindingen in de maatschappij en dan speciaal in Heusden.  Op dit moment hebben we 5 zetels en we verwachten 6 of 7 zetels te gaan behalen.

Motto en belangrijkste punt
De missie van onze partij is om te zorgen voor een gemeente waar het nu en in de toekomst voor alle inwoners aantrekkelijk is om te wonen, werken en recreëren. Het is moeilijk Aagje, om één belangrijkste punt aan te geven waar we het eerst mee aan de slag gaan want we hebben er meerdere. Maar dan kiezen we voor het meest actuele thema, de gevolgen van de coronapandemie. Wij vinden dat de gemeente een actieve rol moet blijven houden in het bestrijden van de gevolgen van de coronacrisis, zowel op korte als middellange termijn. En dan denken we vooral aan onze ondernemers, verenigingen en instellingen en jongeren en senioren.

Zorg, klimaat en milieu, wonen en veiligheid in het kort
Gemeentebelangen Heusden steunt de plannen van Heusden om de jeugdhulp en gezinsondersteuning anders te organiseren waarbij aandacht is voor intensieve samenwerking met alle maatschappelijke partners en waarbij het onderwijs en de huisartsen een heel belangrijke rol spelen.

Wij willen extra aandacht voor veiligheid en handhaving. Er is onvoldoende prioriteit om ergernissen van inwoners aan te pakken en daarom is extra capaciteit op dit gebied wat ons betreft hard nodig. Laten we er een paar noemen: illegaal grondgebruik en bouwactiviteiten, dumping van afval in het buitengebied en verkeersoverlast. Wat het verbeteren van de woningmarkt betreft is ons adagium: bouwen, bouwen, bouwen. Want de enige oplossing voor deze woningnood is zorgen dat er meer woningen beschikbaar komen. De ervaring van de afgelopen jaren leert ons dat er vooral behoefte is aan goedkopere en kleinere starterswoningen en seniorenwoningen. Hier moet wat onze partij betreft de prioriteit liggen.

Net als Aagje nieuwsgierig om meer te weten? Gemeentebelangen Heusden lees verder

Aagje heel wat wijzer geworden over Gemeentebelangen Heusden. Wat willen jullie nog als laatste toevoegen?

Fijn dat je het vraagt Aagje, want dan wil ik nog wel wat kwijt inderdaad. Het onderhoudsniveau van wegen, voet- en fietspaden moet omhoog. Afgelopen raadsperiodes is met de term ‘Heel en Veilig’ een basisniveau voor onderhoud van wegen, voet- en fietspaden het uitgangspunt geweest. Dit is op een aantal plekken onvoldoende gebleken en heeft geleid tot achterstallig onderhoud. Dit is niet alleen slecht voor de verkeersveiligheid, maar ook voor mensen met een rollator en/of rolstoelgebruikers is het op sommige plaatsen heel vervelend om aan het verkeer deel te nemen. De gemeente Heusden is op dit punt toe aan een inhaalslag. Voor ons is het duidelijk dat er extra middelen beschikbaar moeten komen om deze kwaliteitsslag in de komende jaren gerealiseerd te krijgen.

Zie ook Deel 1 Aagje is nieuwsgierig naar de politiek in Heusden Aflevering GroenLinks/PvdA
Zie ook Deel 2 Aagje is nieuwsgierig naar de politiek in Heusden Afelvering VVD

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen